Ceep calm & enjoy the Blog

Using... & NOT loosing your mind!

Using... & NOT loosing your mind!
Αφήνουμε τη βόλεψη και τον αυτοεγκλεισμό στο μικρό μας περίγυρο, εγκαταλείπουμε την όποια μοιρολατρική παραίτηση από την προοπτική, προσθέτοντας τα ρήματα ελπίζω και επιδιώκω και διαγράφοντας την όποια αδράνεια. Μαζί, κλείνουμε και την ΤV και βάζουμε συναίσθημα, ευθύνη και μπόλικη σκέψη!

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...
Η κατάταξη των καλύτερων πρωτοσέλιδων «χτυπημάτων» ανά μήνα, κριτήριο έχει να αναδείξει τα πιο ευρηματικά και ευφυέστερα πρωτοσέλιδα οχτάστηλα «χτυπήματα» από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην καταγραφή αυτή εφημερίδες που τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματά» τους δεν είναι ευρηματικά ή «πιασάρικα» αλλά και οι αθλητικές. Ο οικονομικός Τύπος και κάποιες εφημερίδες με στερεότυπο πολιτικό λόγο ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2015

[01] «Οι πένες νικούν τις σφαίρες» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/1

[02] «Παράδοση μετά… (Φ)όρων» Η ΑΠΟΨΗ 11/7

[03] «Δούρειος Τύπος» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 7/12

[04] «Η Εφορία αντεπιτίθεται» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 12/10

[05] «Μεταξύ capital και ΣΥΡΙΖΑ control» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 14/6

[06] «Είμαστε δύο, είμαστε τρείς… είμαστε εκατόν πενήντα τρείς» ΤΑ ΝΕΑ 20/11

[07] «Το λιμάνι θα σαλπάρει» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 13/10

[08] «Δραπετσώνα μπίτς» ΤΑ ΝΕΑ 3/11

[09] «Σύρριζα στη ρήξη» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/7

[10] «Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα» ΠΡΙΝ 25/12

[11] «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18/12

[12] «Ορατότης μηδέν» ΤΑ ΝΕΑ 19/3

[13] «…Οι ουρανοί είναι δικοί μας» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 15/12

[14] «Σπίτι μου σπιτάκι μου» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/11

[15] «(Υδρογον)άθρακες ο θησαυρός» ΤΑ ΝΕΑ 9/4

[16] «Δύο πόρτες έχει η Ζωή» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/8

[17] «Εφιάλτης στο δρόμο για τη σύνταξη» REAL NEWS 2/8

[18] «Ψάχνουν για καλούς… Σαμαράδες» Η ΑΥΓΗ 5/6

[19] «Πρώτη φορά αριστερά της αγοράς» ΤΑ ΝΕΑ 6/10

[20] «ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23/7

Τα περισσότερο ευρηματικά πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για τη χρονιά ανήκουν στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», ενώ τα αρτιότερα εικαστικά πρωτοσέλιδα στην ημερήσια εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

gamaxixi 2/2/2016

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...
Στον πηγαιμό για Λάρσα, 15:40_24/12/2015, τρία λευκά αεριωθούμενα... όργωναν το γαλανό ουρανό του κάμπου... Ανήκει στα προαπαιτούμενα κι αυτό;

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Προ… εκλογικά, μα όχι λογικά!




Οι δημοσκοπήσεις δεν μας βγάζουν απ’ τα’ αδιέξοδα,
ούτε βεβαίως και τα Μ.Μ.Ε!


gamaxixi 09/02/09
skonaki 251-15/02/09


Βρισκόμασταν στην εβδομάδα με τα μπλόκα των αγροτών και οδεύαμε προς εκτόνωση με το πακέτο στήριξης των αγροτών, δίκαια ή άδικα, να οριοθετεί ικανοποίηση μερικών αιτημάτων τους. Έτσι, οι αγρότες, άσχετα με τα χρώματα που τους έδωσαν τα Μ.Μ.Ε, άρχισαν να αποσύρονται από τα μπλόκα και το «αγροτικό» να πηγαίνει σε διάλογο… κι ακόμα παραπέρα!
Εκείνο το συγκεκριμένο βράδυ, ένα πρωτόγνωρο άγχος διακατείχε τους παρουσιαστές κεντρικού δελτίου ειδήσεων αλλά και τους παραθυροφερμένους, σχετικά με το αν είχαν αντοχή (!) οι καταληψίες να κρατήσουν τα μπλόκα!
Όχι, πόσο δίκαια ήταν τα αιτήματα… ή… ή … Έτσι, απροκάλυπτα στον αέρα!
Δυο μέρες αργότερα, Κυριακάτικα δημοσιεύεται μία, μόνο μία, δημοσκόπηση που έδειχνε να μεγαλώνει η διαφορά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – άραγε πώς και γιατί - και καταλληλότερο να κυβερνήσει τον πρωθυπουργό.
Και ενώ το «αγροτικό κίνημα» έβαινε σε εκτόνωση με την άμεση «επίλυση», προς γενική κατάπληξη ξαναφουντώνει από θαλάσσης. Κι εδώ τα Μ.Μ.Ε. το χρωμάτισαν ανάλογα, μα τούτο εδώ το κύμα, αφού το υποδέχτηκαν πρόσωπα και κάμερες σε ζωντανή σύνδεση, ήταν καραβιές πιο συμπαγές. Κατέληξε όπως κατέληξε… με τις άσχημες εικόνες να γεμίζουν το γυαλί μας και την τάση να διαμορφώνεται με μιας σε αρνητική.
Μετά από μια βδομάδα Κυριακάτικα, δυο νέες δημοσκοπήσεις έδειχναν την ίδια διαφορά με νωπά ακόμα τα δακρυγόνα! Βγαίνει συμπέρασμα;
Η νέα ώθηση στην στατιστικολογία! Η γνωστή σε όλους μέθοδος των τριών, αυτού που την παραγγέλνει, αυτού που την επεξεργάζεται και αυτού που την καταπίνει, να δούμε πόσο εφαρμόσιμη είναι στο τωρινό πολιτικό μας σκηνικό!
Όλα κρίνονται και όλα καταγράφονται.
Αλλά κι αυτή η ερώτηση του στυλ «να σου πω τι σκέφτεσαι τη συγκεκριμένη στιγμή σε ποσοστά» για τον καταλληλότερο να κυβερνήσει τι λέει;
Μήπως η τάση του ότι πρέπει να κυβερνάει η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση με τον πρωθυπουργό της απελθούσας κυβέρνησης και κυρίαρχο να ‘ναι το κόμμα του ΚΑΝΕΝΑ με τους αναποφάσιστους; Μήπως αυτό, όσο και ανεδαφικό να πρέπει να το συνηθίσουμε;
Είδαμε και παλιότερα σε μετρήσεις αυτό το εύρημα, το βλέπουμε και τώρα και όταν έλθει η ώρα να πάμε στα παραβάν με τη συσπείρωση στην οροφή, σίγουρα θα μας απασχολήσει, όχι σαν εύρημα, μα σαν αποτέλεσμα.
Και τότε θα το αναλύουμε, διαπιστώνοντας!!!
Και αφού το δοκιμάσαμε μια φορά να μην το δοκιμάσουμε άλλη μια απ’ τα’ ανάποδα; Τι έχουμε να χάσουμε, άλλωστε υπάρχει άλλη λύση; Και αν στραβώσει, εδώ είμαστε… τηλέφωνα, κομπιουτεράκια, εφημερίδες και κανάλια έτοιμα! Ή μήπως τελικά οι μπλε και πράσινοι κόκκοι του απορρυπαντικού μαζί έχουν καλύτερο αποτέλεσμα; Να θυμάστε ότι η αποδόμιση χρειάζεται και καταλληλότερο!
Όμως, παρ’ όλες τις αρνήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα σενάρια των πρόωρων εκλογών διατηρούνται, όχι στα συρτάρια αλλά πάνω στα γραφεία με μολύβια, γομολάστιχες και κομπιουτεράκια. Ασκήσεις επί χάρτου και λυκοφιλίες!
Από πίτα σε πίτα και από εκδήλωση σε εκδήλωση άνευ σχολίων!
Η κυβέρνηση ανασχηματισμένη και με διαφορετικό περιτύλιγμα, αυτό του κοινωνικότερου προφίλ, αμύνεται, μετράει και περιμένει την κατάλληλη στιγμή της αντεπίθεσης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ορίζει σκιώδη κυβέρνηση, οργανώνεται και αιτείται εκλογές, φοβούμενη τον αιφνιδιασμό. Το τοπίο είναι ακόμα θολό, πάμε – δεν πάμε σε εκλογές και η αυτοδυναμία όνειρο μακρινό. Εδώ, δεν ξέρουμε ποιο προϋπολογισμό ακολουθούμε και αυτοί που πιέζουν για εκλογές δεν λένε καθαρά το πρόγραμμά τους, ενώ κάποια Μ.Μ.Ε δημοσιεύουν από τώρα ημερομηνίες.
Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων αυξομειώνονται από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση και οι Οικολόγοι μπαίνουν – δεν μπαίνουν στη Βουλή. Για το εκλογικό σύστημα χύνεται πολύ μελάνι και υπό την απειλή της διεθνούς συγκυρίας τούτη τη στιγμή υπάρχουν πόθοι… και μόνο πόθοι!
Φαντάζεστε οι επικείμενες εκλογές, να γίνονταν made in USA; Φαντάζεστε
τις μακράς διαρκείας εκλογές, τους χορηγούς, τα συγκεντρωθέντα ποσά συμπαράστασης και τους εκλέκτορες; Η χαρά των Μ.Μ.Ε. Τόνους το δημοσιογραφικό χαρτί στα κόμματα για τα οχτάστηλα με στοχευμένα ρεπορτάζ και ημερήσια τα δελτία ειδήσεων με στρατιά εφημερευόντων σχολιαστών.
Και στο τώρα τι έχουμε;
Το πακέτο στήριξης των 28 δισ. στις τράπεζες εκτός από αυτές δεν έχει ωφελήσει τους μικρομεσαίους και το πακέτο των αγροτών επιτήδεια ονομάζεται επιδότηση. Την ίδια στιγμή η Παιδεία οδηγείται σε διάλογο χωρίς να έχει ρωτηθεί, με τους συντονιστές να μαλώνουν σε… ξένο αχυρώνα, ενώ το άλλο ραντεβού, εκείνο για το διάλογο του αγροτικού δεν έχει ακόμα οριστεί.
Ο Γκαγκάτσης είναι πια παρελθόν, όπως και το δωδέκατο πρωτάθλημα, ενώ εμείς ακόμα ψάχνουμε στόπερ…
Κι εγώ, ο καταναλωτής, τι να κάνω; «Μια ζωή πληρώνω, αμαρτίες αλλωνών…» που λέει και η Ρίτα. Έτσι, παρέα με τις αποδείξεις μου έχω την τι βί μου, τη μονάκριβη διασκέδασή μου! Και αυτή;
Αυτή, όταν δεν προπαγανδίζει, με διασκεδάζει…
Ο κάθε σταθμός πιστός στην ειδίκευσή και στη γραμμή του.
Το Grey’s Αnatomy τέλειωσε, όπως και το Χ-Factor και τα ντέρμπυ δεν έχουν πια σημασία. Μου ‘μεινε το CSI, τα ντοκιμαντέρ και οι Φάκελοι, που είναι μεταμεσονύκτιοι. Αργεί ακόμα η Eurovision και ο Sakis!
Όμως, είμαι και fan του Σάκη… του Σάκη με την meteoπορεία του, τα βροχοφόρα και τα γαλακτώδη νέφη και με τις φωτορεαλιστικές του απεικονίσεις. Και όχι της Πετρούλας, που το νάζι και το σκίσιμό της διαπερνά την Αττικούλα, όπως και η θερμοκρασιούλα!
Αλήθεια, το αγροτικό με το πακέτο στήριξης τέλειωσε σαν ζήτημα;
«Δώστα όλα, απ’ τα πεντακόσια!»
Δεν είμαι η Πετρούλα και δεν μ’ αφήνεται … να τελειώσω!

THE GAME IS OVER OR NOT ? CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?

THE GAME IS OVER OR NOT ?   CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?
"Αδύνατον τ' αληθές λαθείν" (Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια, Μένανδρος).

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...
..."Πιάσε ένα Μπαμπινιώτη, γρήγορα"

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...
... του πιλότου του F-16 κατά την επίδειξη αεροσκαφών της Π.Α. μετά την παρέλαση της επετείου του "ΟΧΙ" στη Θεσσαλονίκη... Ό, τι πιο σημαντικό να κρατάμε...έξω από τα κάγκελα που μας περιβάλλουν... foto:haf.gr/el/demoteam

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;
Προ των πυλών η πρώτη από τις δύο αξιολογήσεις. Οπότε ως προς τι το Παρίσι;

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...
Επιστρέψαμε και μας περίμεναν χαλί οι λογαριασμοί να πατήσουμε, μαζί οι απαιτήσεις και όλα τα προαπαιτούμενά τους... αλλά φορτώσαμε μπαταρίες. Όχι τσέπες! gamaxixi 24/8

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"
Σε ποιους αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εύκολα μπορεί να απαντηθεί. Δύσκολα, όμως, μπορεί να απαντηθεί από τους ερωτώμενους!!! gamaxixi / foto:eurokinissi

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!
Αλλά πώς να βγεις στις Αγορές, με μυαλά που φορολογούν κοτέτσια, πηγάδια και ακίνητα αυτοκίνητα και όταν οι λαϊκές αναστενάζουν τ’ απομεσήμερα, στα μαζέματά τους και στα απομεινάρια τους; Ας βελτιώσουμε όλοι μαζί αυτήν την άσχημη εικόνα και κοινωνική απαξία μαζί με την ανεργία και ας πάμε μετά στις Αγορές. gamaxixi foto: www.dimokratianews.gr

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!
Από την επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών (13/12), η agenda έγινε γνωστή, ο λόγος αλλαγής του πίνακα του Β.Χατζή με το θρυλικό "Αβέρωφ", όμως όχι! Γιατί; foto:onalert.gr

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...
Μπορεί να μην γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά...αλλά το θέμα είναι πως να τη σερβίρεις! foto:gamaxixi 16/06

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!
Αγώνας για τις δόσεις, άπιαστοι στόχοι, πιέσεις και μετά μπόλικα ΕΥΓΕ... και όμως, αντέχουμε... όσο αντέχει η αξιοπρέπειά μας και η γιαγιά! Άσε που ξαφνικά αγάπησα την πεθερά και το μαξιλάρι της... foto:gamaxixi

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Αρχειοθήκη Ιστολογίου