Ceep calm & enjoy the Blog

Using... & NOT loosing your mind!

Using... & NOT loosing your mind!
Αφήνουμε τη βόλεψη και τον αυτοεγκλεισμό στο μικρό μας περίγυρο, εγκαταλείπουμε την όποια μοιρολατρική παραίτηση από την προοπτική, προσθέτοντας τα ρήματα ελπίζω και επιδιώκω και διαγράφοντας την όποια αδράνεια. Μαζί, κλείνουμε και την ΤV και βάζουμε συναίσθημα, ευθύνη και μπόλικη σκέψη!

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...
Η κατάταξη των καλύτερων πρωτοσέλιδων «χτυπημάτων» ανά μήνα, κριτήριο έχει να αναδείξει τα πιο ευρηματικά και ευφυέστερα πρωτοσέλιδα οχτάστηλα «χτυπήματα» από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην καταγραφή αυτή εφημερίδες που τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματά» τους δεν είναι ευρηματικά ή «πιασάρικα» αλλά και οι αθλητικές. Ο οικονομικός Τύπος και κάποιες εφημερίδες με στερεότυπο πολιτικό λόγο ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2015

[01] «Οι πένες νικούν τις σφαίρες» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/1

[02] «Παράδοση μετά… (Φ)όρων» Η ΑΠΟΨΗ 11/7

[03] «Δούρειος Τύπος» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 7/12

[04] «Η Εφορία αντεπιτίθεται» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 12/10

[05] «Μεταξύ capital και ΣΥΡΙΖΑ control» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 14/6

[06] «Είμαστε δύο, είμαστε τρείς… είμαστε εκατόν πενήντα τρείς» ΤΑ ΝΕΑ 20/11

[07] «Το λιμάνι θα σαλπάρει» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 13/10

[08] «Δραπετσώνα μπίτς» ΤΑ ΝΕΑ 3/11

[09] «Σύρριζα στη ρήξη» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/7

[10] «Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα» ΠΡΙΝ 25/12

[11] «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18/12

[12] «Ορατότης μηδέν» ΤΑ ΝΕΑ 19/3

[13] «…Οι ουρανοί είναι δικοί μας» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 15/12

[14] «Σπίτι μου σπιτάκι μου» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/11

[15] «(Υδρογον)άθρακες ο θησαυρός» ΤΑ ΝΕΑ 9/4

[16] «Δύο πόρτες έχει η Ζωή» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/8

[17] «Εφιάλτης στο δρόμο για τη σύνταξη» REAL NEWS 2/8

[18] «Ψάχνουν για καλούς… Σαμαράδες» Η ΑΥΓΗ 5/6

[19] «Πρώτη φορά αριστερά της αγοράς» ΤΑ ΝΕΑ 6/10

[20] «ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23/7

Τα περισσότερο ευρηματικά πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για τη χρονιά ανήκουν στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», ενώ τα αρτιότερα εικαστικά πρωτοσέλιδα στην ημερήσια εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

gamaxixi 2/2/2016

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...
Στον πηγαιμό για Λάρσα, 15:40_24/12/2015, τρία λευκά αεριωθούμενα... όργωναν το γαλανό ουρανό του κάμπου... Ανήκει στα προαπαιτούμενα κι αυτό;

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ [4 με 10-5] ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ & ΑΣΤΕΙΟΥ


Συγχαρητήρια λοιπόν, συγχαρητήρια...


Άσπρη, ψήφος ξέξασπρη

κι απ’ τον ήλιο ξεξασπρότερη…



ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ. ΤΟ ΧΡΩΜΑ που δείχνει καθαριότητα, δείχνει και αθωότητα.

Το λευκό, που στη γραφιστική, όπως και στη πολιτική είναι σύνθετο χρώμα και όχι πρωτογενές. Με λευκές ψήφους βγήκε παστρικός από το σκάνδαλο των άγονων γραμμών ο πρώην υπουργός. Και όχι μόνον αθωώθηκε αλλά και ξέχασε τι πάει να πει παραίτηση και όπως αλιεύουμε από τα ΜΜΕ, λίγες μέρες αργότερα τον υποδέχτηκαν στη Σύμη με συνθήματα και βεγγαλικά. Συγχαρητήρια, λοιπόν, συγχαρητήρια!

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΠΑΟ. Πρωταθλητής Ευρωλίγκα για 5η φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Παναθηναϊκός μέσα στο Βερολίνο, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό και με ολίγη... καχυποψία, αφού επικάθισε στη μεγάλη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου. Φαντάσου στην ανάπαυλα τι θα ‘γινε πίσω από τη φυσούνα εκεί κάτω...


Εδώ, πρωί Παρασκευής οι μπουλντόζες πήραν μπρος κι έπιασαν δουλειά. Όχι πια άλλες μακέτες, τώρα μόνο έργα. Αν καταφέρουμε πολυμετοχικά να κάνουμε και ομάδα, τότε... Συγχαρητήρια μετά πολλών επαίνων!

ΤΡΙΤΗ, ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΑΘΗΝΑ. Μπορεί να κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης η ομάδα της αλλά η ίδια κατέλαβε την Τρίτη θέση, μαζί με τη Ρώμη, στη λίστα με τις πιο βρώμικες πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ταξιδιωτικός οργανισμός μέσω διαδικτύου. Το Λονδίνο κατέχει τα πρωτεία, ενώ ακολουθεί το Παρίσι. Η πιο καθαρή πόλη ψηφίστηκε η Κοπεγχάγη. Εδώ, κάποιους τους μάρανε η ... διπλή ανάπλαση και μαζί μ΄ αυτή η υποβάθμιση του Βοτανικού! Του αναβαθμισμένου τόσα χρόνια Βοτανικού!!! Συγχαρητήρια, λοιπόν, συγχαρητήρια!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, είδαμε στα κανάλια, σε ζωντανή σύνδεση, το δεύτερο μέρος της κρητικής απόβασης, αυτή τη φορά χωρίς τρακτέρ, μα με τα ίδια άλυτα προβλήματα! Η συνάντησή των αγροτών, έστω και απρογραμμάτιστη με τον πρωθυπουργό κατέστη ανέφικτη, καθώς είχε φορτωμένη ατζέντα, όπως ανέφεραν τα δελτία των 8.00. Κοινοβουλευτική ομάδα πριν, πράσινη ομάδα ... η πεντάστερη μετά και κατευθείαν στη Βουλή για την ψήφο συνείδησης! Έφυγαν, έτσι όπως ήρθαν με άδεια χέρια... Συγχαρητήρια, λοιπόν, συγχαρητήρια!

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ! Μετά τη συνάντηση Μουτσινά – Αρναούτογλου, αυτή που την επισκίασε, ήταν αυτή την βδομάδα η συνάντηση Λαμπίρη – Στεφανίδου, σε ζωντανή σύνδεση. Μπορεί να μην πέσανε πολλά καρφιά αλλά η οθόνη μας γέμισε από το ζουμάρισμα στα πανέμορφα μάτια τους. Και από τις συναντήσεις της χρονιάς στις αποχωρήσεις της χρονιάς. Αποχωρήσεις με νόημα...

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ και με άγνωστες προεκτάσεις. Αποχωρήσεις επικοινωνιακές ή όχι, τις οποίες μόνο ο πανδαμάτωρ χρόνος θα αναδείξει... και μετά η ιστορία, αυτή που καταγράφει! ΕΡΝΕΣΤΟ, ΒΕΡΕΛΗΣ και ΣΚΑΝΔΑΛΑ!

Όταν στηρίζουμε, εννοούμε... ότι στηρίζουμε! Η μια κεραμίδα πίσω από την άλλη! Ο Ερνέστο αν και συνεπής φάνταζε ακριβός, ο έτερος αν και συνεπής φάνταζε τίμιος. Τα δε σκάνδαλα έδειχναν συνέπεια στην ατιμία... " Το Δ.Σ. αποφάσισε την διακοπή της συνεργασίας" ... το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Καταλύτης της διαφάνειας ήθελε να γίνει κατά δήλωσή του ο παραιτημένος πλέον βουλευτής και όπως ανέφερε σε δελτίο των 8.00, δεν έχει καμιά σχέση με το σκάνδαλο της ΜΑΝ. ΑΜΑΝ η ΜΑΝ! Αυτά αναφέρουν τα ΜΜΕ και αυτά καταγράφουμε.

Και εκεί που το ντέρμπυ στη Bουλή είχε ανάψει, ο διαιτητής σφύριξε πρόωρα τη λήξη και τέρμα η σύνοδός της. Στα θερινά τμήματα τα λέμε πλέον χωρίς σκάνδαλα! Ραντεβού τον Ιούνιο, μαζί με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος... «Προχωράμε», οι περίπου ταυτόσημες δηλώσεις των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων... «τα πάντα όλα» που έλεγε και ο Αλέφαντος... αλλά αυτός το εννοούσε!

Τέρμα η σκανδαλολογία, τέρμα και τα περί ευθύνης. Πήρανε τις γομολάστιχες και τα blanco και φύγανε για τις περιφέρειές τους ο καθείς, λόγω ευρωεκλογών. Ο, τι σβήστηκε, σβήστηκε και ο, τι παραγράφηκε, παραγράφηκε! Μόνο τα παράθυρα μας μείνανε και τα στρογγυλά τραπέζια που συνεχίζουν να αναλύουν παραταξιακά και κατά το δοκούν, χωρίς να καταλήγουν σε συμπεράσματα αλλά αφήνουν να εννοούνται και να αιωρούνται... Κλείσανε, πήρανε μαζί τους τις γραφές αλλά και τις παραγραφές! Παραγραφόμενες πάντα οι ευθύνες, γι΄ αυτό πρέπει να αναφερόμαστε στο «Περί ανευθυνότητας των υπουργών»!Γιατί, ευθύνη ακόμα δεν έχει ανεβρεθεί, όσο και να την ψάχνουν, χρόνια τώρα! Συγχαρητήρια, λοιπόν, συγχαρητήρια!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με σημαντικές ανατιμήσεις θα έρθουν από την νέα σχολική χρονιά οι γονείς που θα θελήσουν να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, όπως ανακοίνωσε υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ο διάλογος για την παιδεία εξελίσσεται θετικά, κατά κοινή διαπίστωση όσων συμμετέχουν, ενώ ο υπουργός δήλωσε εκτός άλλων πως «έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία η κοινή προσέγγιση πολλών θεμάτων». Συγχαρητήρια σε όλους αλλά και σε μας, που αποκτήσαμε πια και κοινωνική ταυτότητα. Άλλον έναν αριθμό μας δίνουν να κουβαλάμε μαζί με τόσους άλλους... αυτόν της κοινωνικής ασφάλισης. Καλή όμως η κοινωνική ταυτότητα μα μην ξεχνάμε και την πολιτιστική μας. Και μιας και διανύουμε το έτος Γιάννη Ρίτσου, με τα εκατοντάχρονα από την γέννησή του, μήπως το «καπνισμένο τσουκάλι» θα καπνίσει λίγο τους πολιτικούς μας, ακόμα και εμάς; Ίσως οι πρώτοι στίχοι του, που γράφτηκαν πριν από εξήντα χρόνια και μελοποιήθηκαν από τον Χρήστο Λεοντή, μπορεί να σημάνουν κάτι ...και να αδελφέ μου, που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα- ήσυχα και απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα: δε χρειάζονται περισσότερα...

gamaxixi 09/05/09

THE GAME IS OVER OR NOT ? CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?

THE GAME IS OVER OR NOT ?   CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?
"Αδύνατον τ' αληθές λαθείν" (Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια, Μένανδρος).

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...
..."Πιάσε ένα Μπαμπινιώτη, γρήγορα"

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...
... του πιλότου του F-16 κατά την επίδειξη αεροσκαφών της Π.Α. μετά την παρέλαση της επετείου του "ΟΧΙ" στη Θεσσαλονίκη... Ό, τι πιο σημαντικό να κρατάμε...έξω από τα κάγκελα που μας περιβάλλουν... foto:haf.gr/el/demoteam

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;
Προ των πυλών η πρώτη από τις δύο αξιολογήσεις. Οπότε ως προς τι το Παρίσι;

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...
Επιστρέψαμε και μας περίμεναν χαλί οι λογαριασμοί να πατήσουμε, μαζί οι απαιτήσεις και όλα τα προαπαιτούμενά τους... αλλά φορτώσαμε μπαταρίες. Όχι τσέπες! gamaxixi 24/8

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"
Σε ποιους αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εύκολα μπορεί να απαντηθεί. Δύσκολα, όμως, μπορεί να απαντηθεί από τους ερωτώμενους!!! gamaxixi / foto:eurokinissi

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!
Αλλά πώς να βγεις στις Αγορές, με μυαλά που φορολογούν κοτέτσια, πηγάδια και ακίνητα αυτοκίνητα και όταν οι λαϊκές αναστενάζουν τ’ απομεσήμερα, στα μαζέματά τους και στα απομεινάρια τους; Ας βελτιώσουμε όλοι μαζί αυτήν την άσχημη εικόνα και κοινωνική απαξία μαζί με την ανεργία και ας πάμε μετά στις Αγορές. gamaxixi foto: www.dimokratianews.gr

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!
Από την επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών (13/12), η agenda έγινε γνωστή, ο λόγος αλλαγής του πίνακα του Β.Χατζή με το θρυλικό "Αβέρωφ", όμως όχι! Γιατί; foto:onalert.gr

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...
Μπορεί να μην γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά...αλλά το θέμα είναι πως να τη σερβίρεις! foto:gamaxixi 16/06

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!
Αγώνας για τις δόσεις, άπιαστοι στόχοι, πιέσεις και μετά μπόλικα ΕΥΓΕ... και όμως, αντέχουμε... όσο αντέχει η αξιοπρέπειά μας και η γιαγιά! Άσε που ξαφνικά αγάπησα την πεθερά και το μαξιλάρι της... foto:gamaxixi

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Αρχειοθήκη Ιστολογίου