Ceep calm & enjoy the Blog

Using... & NOT loosing your mind!

Using... & NOT loosing your mind!
Αφήνουμε τη βόλεψη και τον αυτοεγκλεισμό στο μικρό μας περίγυρο, εγκαταλείπουμε την όποια μοιρολατρική παραίτηση από την προοπτική, προσθέτοντας τα ρήματα ελπίζω και επιδιώκω και διαγράφοντας την όποια αδράνεια. Μαζί, κλείνουμε και την ΤV και βάζουμε συναίσθημα, ευθύνη και μπόλικη σκέψη!

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...
Η κατάταξη των καλύτερων πρωτοσέλιδων «χτυπημάτων» ανά μήνα, κριτήριο έχει να αναδείξει τα πιο ευρηματικά και ευφυέστερα πρωτοσέλιδα οχτάστηλα «χτυπήματα» από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην καταγραφή αυτή εφημερίδες που τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματά» τους δεν είναι ευρηματικά ή «πιασάρικα» αλλά και οι αθλητικές. Ο οικονομικός Τύπος και κάποιες εφημερίδες με στερεότυπο πολιτικό λόγο ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2015

[01] «Οι πένες νικούν τις σφαίρες» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/1

[02] «Παράδοση μετά… (Φ)όρων» Η ΑΠΟΨΗ 11/7

[03] «Δούρειος Τύπος» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 7/12

[04] «Η Εφορία αντεπιτίθεται» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 12/10

[05] «Μεταξύ capital και ΣΥΡΙΖΑ control» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 14/6

[06] «Είμαστε δύο, είμαστε τρείς… είμαστε εκατόν πενήντα τρείς» ΤΑ ΝΕΑ 20/11

[07] «Το λιμάνι θα σαλπάρει» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 13/10

[08] «Δραπετσώνα μπίτς» ΤΑ ΝΕΑ 3/11

[09] «Σύρριζα στη ρήξη» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/7

[10] «Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα» ΠΡΙΝ 25/12

[11] «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18/12

[12] «Ορατότης μηδέν» ΤΑ ΝΕΑ 19/3

[13] «…Οι ουρανοί είναι δικοί μας» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 15/12

[14] «Σπίτι μου σπιτάκι μου» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/11

[15] «(Υδρογον)άθρακες ο θησαυρός» ΤΑ ΝΕΑ 9/4

[16] «Δύο πόρτες έχει η Ζωή» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/8

[17] «Εφιάλτης στο δρόμο για τη σύνταξη» REAL NEWS 2/8

[18] «Ψάχνουν για καλούς… Σαμαράδες» Η ΑΥΓΗ 5/6

[19] «Πρώτη φορά αριστερά της αγοράς» ΤΑ ΝΕΑ 6/10

[20] «ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23/7

Τα περισσότερο ευρηματικά πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για τη χρονιά ανήκουν στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», ενώ τα αρτιότερα εικαστικά πρωτοσέλιδα στην ημερήσια εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

gamaxixi 2/2/2016

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...
Στον πηγαιμό για Λάρσα, 15:40_24/12/2015, τρία λευκά αεριωθούμενα... όργωναν το γαλανό ουρανό του κάμπου... Ανήκει στα προαπαιτούμενα κι αυτό;

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΤΑΚΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ...ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ!

Μένουμε Ελλάδα...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

...ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ!


Όπως μας είπαν, το έλαβαν το μήνυμα που στείλαμε από τις παραλίες και από τις κάλπες...

Το διάβασαν όμως; Κι αν το διάβασαν, ακόμα να βγάλουν συμπέρασμα;

Πάει μήνας κιόλας μετά τις εκλογές και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση... μόνο φόροι και τακτοποιήσεις! Σαν να μην πέρασε μια μέρα... Ούτε τομές, ούτε αλλαγές, θεσμικές ή και προσώπων.

Αντ’ αυτών μόνο γενικόλογες διαπιστώσεις, εξαγγελίες και πακέτα μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος. Του ελλείμματος, που εγώ πρέπει πάλι να πληρώσω και που μόνο εγώ δεν είμαι η δημιουργός αιτία του!

Φόροι και πάλι φόροι... πηγαίνοντας για τα μπάνια. Ενώ, πρωτύτερα, πηγαίνοντας για τις κάλπες δεχθήκαμε όλες τις παροχές μαζί. Άραγε, οι φόροι αυτοί να ‘ναι η απάντηση στο μήνυμα που στείλαμε; Το ‘λεγε και η φουκαριάρα η μάνα μου...

Έχουμε και λέμε, αύξηση στην βενζίνη, ειδικός φόρος στα ΙΧ πάνω από 1929 κυβικά, 12% τέλος στα καρτικονητά, αύξηση στο τέλος κινητών, νέο τέλος κυκλοφορίας στα σκάφη και εφ΄ άπαξ εισφορά, κατάργηση αφορολόγητου σε λαχεία και στοιχήματα. Κι όλα αυτά πριν τις διακοπές και ενώ τα κανάλια έχουν μόνο επαναλήψεις. Τα μόνα ζωντανά είναι τα δελτία ειδήσεων... και εκεί είναι γεμάτα τσούχτρες (όπου τσούχτρες, η θεματογραφία τους που σε οδηγεί... σε άλλες παραλίες). Τώρα φορολογείται ο, τι είναι κινητό και ο, τι είναι ακίνητο... Μετά, βλέποντας και κάνοντας... Το βαρόμετρο και οι τάσεις θα δείξουν μετά τις διακοπές αν θα έχουμε παροχές και θα στήνουμε μαζί τις κάλπες ή θα συνεχίσουμε να τακτοποιούμε... τα κακώς κείμενα! Τώρα, μη μου τους κύκλους τάρατε!

Κι όλα αυτά ένα μήνα μετά τις εκλογές, και κάποιοι νομίζουν ακόμη ότι ήταν άλλη μια δημοσκόπηση.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ!


Πάν ημίμετρον... άχρηστον!

Και ο λόγος για τους ημιυπαίθριους.

Όπου τακτοποίηση εννοείται το... περάστε από το ταμείο. Έλα, αλλά δεν νομιμοποιείσαι!

Απ’ το «Δήλωσέ το να το σώσεις» μέχρι το «Τακτοποιείς αλλά δεν το νομιμοποιείς» πέρασαν χρόνια πολλά, υπουργοί και κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι υμιυπαίθριοι μένουν. Μένουν εκεί σταθεροί, όχι μόνο με τις τρεις κλειστές πλευρές τους, όπως λέει ο νόμος, αλλά αποκλεισμένοι από τη νομιμότητα, μάλιστα, την κρατική νομιμότητα, αυτή, που τους δίνει με τη βούλα, φως και οντότητα!

Πληρώνεις, ενίοτε... φακελώνεις, καλουπώνεις και μετά από χρόνια σε καλούν για τακτοποίηση... οικονομικώς, βεβαίως, βεβαίως! Δηλαδή, πληρώνεις αλλά δεν το νομιμοποιείς. Αργότερα βλέπουμε... Σαν τις εφεδρείες. Θα σε ξανακαλέσουν αργότερα για να τακτοποιήσεις την παρούσα τακτοποίηση!

Και τι ωραίες και εύηχες λέξεις... Τακτοποίηση, ρύθμιση, περαίωση, αυτοέλεγχος, ευεργετήματα του οφειλέτη... και πόσα άλλα γλωσσικά μεγαλεία και αργότερα ίσως ταξινόμηση, διευθέτηση αλλά πάντως όχι νομιμοποίηση και σίγουρα να κρύβουν και κάποιες παγίδες!

Γρήγορα, κασμάδες και κρουστικά, να την κάνουμε... ταράτσα! Ευάερα και ευήλια, μα νόμιμα και όχι τακτοποιημένα! Όταν όμως το ‘παιρνα το σπίτι, άλλοι φρόντισαν να τακτοποιηθεί και κάποιους να... τακτοποιήσουν.

Ημιτελή ημίμετρα για τους ημιυπαίθριους! Το μόνο ολάκερο είναι το ποσόν της τακτοποίησης, το οποίο νομίμως καταβάλλεις, μα δεν νομιμοποιείται ο λόγος για τον οποίο και πληρώνεις... Είναι να μη σε πιάσει κρίση;


«Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»


Πάνε τα μεγαλεία, οι στρατηγικές και η επίτευξη των στόχων. Όχι πια νούμερα και δείκτες... τώρα μόνο δείκτες στα ευπώλητα... Τώρα γράφουμε και εκδίδουμε.

Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας κρίνει θεσμικά, γραπτώς, πλην όμως σεμνώς την οικονομική κατάσταση. Μήπως είναι πολύ νωρίς και έτσι αυτοαναιρείται;

«Άσε τη πένα και πιάσε τη ρακέτα». Αλλά και εκεί στα τερέν, τα πολύ πρωινά δεν είναι άλλο πια απ΄ έξω να αναμένει η κουστουμαρισμένη κουστωδία τον... τενίστα στην εξάσκησή του. Περασμένα μεγαλεία...


Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.


Τέρμα στο τσιγάρο, υγεία πάνω απ’ όλα και χάος στις δημόσιες υπηρεσίες... αλλά και με το σώμα ελεγκτών καπνού να καραδοκεί. Βάλανε και τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας και οι άκαπνοι ρουφιάνοι τρίβουν τα χέρια τους!

Η εποχή της καπνοαπαγόρευσης είναι εδώ! Άραγε να πλησιάζει και αυτή της ποτοαπαγόρευσης; Εκεί, να δες πρόστιμα αλλά και ρουφιανιά, δικαίως όμως, με τις μπόμπες που σερβίρουν παντού.

Υπό διωγμό το τσιγάρο στους κλειστούς δημόσιους χώρους και ευκαιρία για σύσφιξη σχέσεων στον ανοικτό ορίζοντα...

«Πάμε για μια τσιγαριά έξω...

To know us better».

Η καπνοφυλακή καραδοκεί!

Πεντάλεπτο διάλειμμα ανά ώρα θεσπίζεται στο δημόσιο για τσιγάρο... Ήτανε που ήτανε αδειανά τα γραφεία, τώρα να δεις ουρές. Ουρές πολιτών για να εξυπηρετηθούν, ουρές στο μπαλκόνι για μια τσιαγαριά. Βάλε και λίγο κους κους πάει το τέταρτο. Τέσσερα διαλείμματα κι έφυγε μια ώρα... από το βαρύ οχτάωρο.

Τι καταφέραμε άραγε, εκτός από τηλεοπτικές εμφανίσεις και δημοσιότητα;

Καταφέραμε, όσοι δεν μπορούν να το ελαχιστοποιήσουν ή να το κόψουν να καπνίζουν δυο-δυο τα τσιγάρα σαν φουγάρα; Αυτή ήταν η στόχευση;

Όμως, τόσο καιρό ακούμε και βλέπουμε μόνο τη μια πλευρά. Η άλλη βήμα δεν έχει; Κι αυτό δεν θα μπορούσε να αναφερθεί σαν μορφή ρατσισμού;

Τέρμα το τσιγάρο, αλλά προμηνύονται νευροπάθειες... να μου το θυμηθείτε! Όμως, υπάρχει και άλλη διέξοδος, αντί για το έξω.

Όλοι στα καζίνα, να περνάμε φίνα... Ρουλέτα και κουλοχέρηδες με πάκα τα τσιγάρα ελεύθερα και ντουμάνι το καπνο! Ποντάρετε και ρουφάτε, μάρκα και τσιγάρο... Εκτός και γίνετε ψυχασθενείς... τότε νομιμοποιείστε να καπνίζετε ελεύθερα... Αν θέλετε μπορείτε...

Και τέλος, μήπως να αλλάξουμε τις καλλιέργειες του καπνού με τσαγιού ή μήπως οι καπνοβιομηχανίες να χορηγούν τα γυάλινα χωρίσματα στα κέντρα διασκέδασης; Ωραία, θα ΄ναι με τις καμήλες, τους καουμπόηδες ή τα μετάξια να διαχωρίζουν και να καλύπτουν τους... παθητικούς καπνιστές!

Η έμμεση διαφήμιση βρήκε το χώρο της!

Η υγεία πάνω απ’ όλα!

Ελλάδα στην υγειά σου!


Σ.Σ.: Ο γράφων είναι άκαπνος και άνευ ημιυπαίθριου χώρου, οπότε δεν τον αφορούν οι όποιες τακτοποιήσεις και ούτε και θα τον δείτε στα καζίνα.. Υγεία πάνω απ’ όλα!

gamaxixi 05/07/09

THE GAME IS OVER OR NOT ? CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?

THE GAME IS OVER OR NOT ?   CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?
"Αδύνατον τ' αληθές λαθείν" (Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια, Μένανδρος).

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...
..."Πιάσε ένα Μπαμπινιώτη, γρήγορα"

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...
... του πιλότου του F-16 κατά την επίδειξη αεροσκαφών της Π.Α. μετά την παρέλαση της επετείου του "ΟΧΙ" στη Θεσσαλονίκη... Ό, τι πιο σημαντικό να κρατάμε...έξω από τα κάγκελα που μας περιβάλλουν... foto:haf.gr/el/demoteam

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;
Προ των πυλών η πρώτη από τις δύο αξιολογήσεις. Οπότε ως προς τι το Παρίσι;

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...
Επιστρέψαμε και μας περίμεναν χαλί οι λογαριασμοί να πατήσουμε, μαζί οι απαιτήσεις και όλα τα προαπαιτούμενά τους... αλλά φορτώσαμε μπαταρίες. Όχι τσέπες! gamaxixi 24/8

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"
Σε ποιους αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εύκολα μπορεί να απαντηθεί. Δύσκολα, όμως, μπορεί να απαντηθεί από τους ερωτώμενους!!! gamaxixi / foto:eurokinissi

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!
Αλλά πώς να βγεις στις Αγορές, με μυαλά που φορολογούν κοτέτσια, πηγάδια και ακίνητα αυτοκίνητα και όταν οι λαϊκές αναστενάζουν τ’ απομεσήμερα, στα μαζέματά τους και στα απομεινάρια τους; Ας βελτιώσουμε όλοι μαζί αυτήν την άσχημη εικόνα και κοινωνική απαξία μαζί με την ανεργία και ας πάμε μετά στις Αγορές. gamaxixi foto: www.dimokratianews.gr

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!
Από την επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών (13/12), η agenda έγινε γνωστή, ο λόγος αλλαγής του πίνακα του Β.Χατζή με το θρυλικό "Αβέρωφ", όμως όχι! Γιατί; foto:onalert.gr

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...
Μπορεί να μην γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά...αλλά το θέμα είναι πως να τη σερβίρεις! foto:gamaxixi 16/06

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!
Αγώνας για τις δόσεις, άπιαστοι στόχοι, πιέσεις και μετά μπόλικα ΕΥΓΕ... και όμως, αντέχουμε... όσο αντέχει η αξιοπρέπειά μας και η γιαγιά! Άσε που ξαφνικά αγάπησα την πεθερά και το μαξιλάρι της... foto:gamaxixi

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Αρχειοθήκη Ιστολογίου