Ceep calm & enjoy the Blog

Using... & NOT loosing your mind!

Using... & NOT loosing your mind!
Αφήνουμε τη βόλεψη και τον αυτοεγκλεισμό στο μικρό μας περίγυρο, εγκαταλείπουμε την όποια μοιρολατρική παραίτηση από την προοπτική, προσθέτοντας τα ρήματα ελπίζω και επιδιώκω και διαγράφοντας την όποια αδράνεια. Μαζί, κλείνουμε και την ΤV και βάζουμε συναίσθημα, ευθύνη και μπόλικη σκέψη!

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...
Η κατάταξη των καλύτερων πρωτοσέλιδων «χτυπημάτων» ανά μήνα, κριτήριο έχει να αναδείξει τα πιο ευρηματικά και ευφυέστερα πρωτοσέλιδα οχτάστηλα «χτυπήματα» από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην καταγραφή αυτή εφημερίδες που τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματά» τους δεν είναι ευρηματικά ή «πιασάρικα» αλλά και οι αθλητικές. Ο οικονομικός Τύπος και κάποιες εφημερίδες με στερεότυπο πολιτικό λόγο ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2015

[01] «Οι πένες νικούν τις σφαίρες» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/1

[02] «Παράδοση μετά… (Φ)όρων» Η ΑΠΟΨΗ 11/7

[03] «Δούρειος Τύπος» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 7/12

[04] «Η Εφορία αντεπιτίθεται» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 12/10

[05] «Μεταξύ capital και ΣΥΡΙΖΑ control» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 14/6

[06] «Είμαστε δύο, είμαστε τρείς… είμαστε εκατόν πενήντα τρείς» ΤΑ ΝΕΑ 20/11

[07] «Το λιμάνι θα σαλπάρει» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 13/10

[08] «Δραπετσώνα μπίτς» ΤΑ ΝΕΑ 3/11

[09] «Σύρριζα στη ρήξη» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/7

[10] «Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα» ΠΡΙΝ 25/12

[11] «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18/12

[12] «Ορατότης μηδέν» ΤΑ ΝΕΑ 19/3

[13] «…Οι ουρανοί είναι δικοί μας» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 15/12

[14] «Σπίτι μου σπιτάκι μου» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/11

[15] «(Υδρογον)άθρακες ο θησαυρός» ΤΑ ΝΕΑ 9/4

[16] «Δύο πόρτες έχει η Ζωή» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/8

[17] «Εφιάλτης στο δρόμο για τη σύνταξη» REAL NEWS 2/8

[18] «Ψάχνουν για καλούς… Σαμαράδες» Η ΑΥΓΗ 5/6

[19] «Πρώτη φορά αριστερά της αγοράς» ΤΑ ΝΕΑ 6/10

[20] «ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23/7

Τα περισσότερο ευρηματικά πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για τη χρονιά ανήκουν στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», ενώ τα αρτιότερα εικαστικά πρωτοσέλιδα στην ημερήσια εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

gamaxixi 2/2/2016

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...
Στον πηγαιμό για Λάρσα, 15:40_24/12/2015, τρία λευκά αεριωθούμενα... όργωναν το γαλανό ουρανό του κάμπου... Ανήκει στα προαπαιτούμενα κι αυτό;

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ!

«Εδώ Σύνταγμα…

Εδώ Σύνταγμα!

Ξυπνήσαμε

και σας περιμένουμε...

Σας μιλάει η φωνή των ελεύθερων αγανακτισμένων…»

Ξυπνήσαμε απ’ ότι φαίνεται και δεν μας φοβίζουν ούτε και οι μπόρες.

Ξυπνήσαμε από το λήθαργο. Πετάξαμε το τηλεκοντρόλ, σηκωθήκαμε από τον καναπέ και γεμίζουμε πλατείες από μόνοι μας. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η πολιτική μας δικτύωση, το κατάφερε η κοινωνική μας! Δεν κρατάμε πλαστικές σημαίες και διαμαρτυρόμαστε. Διαμαρτυρόμαστε αυθόρμητα, ελληνικά και με αξιοπρέπεια.

Δεν πιάνουν τόπο πλέον τα διλήμματα και ήρθε η ώρα να θέσουμε τα δικά μας. Και αυτά θα ‘ναι αληθινά και πατροπαράδοτα ελληνικά! Και συνεπώς συναινετικά… Γιατί, η συναίνεση δεν απαιτείται, μα κατακτιέται. Ούτε επιβάλλεται και είναι πηγαία από μόνη της.

Έτσι και η πρόσφατη, μάλλον άκαιρη αλλά αιφνίδια κίνηση σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκτός από επικοινωνιακό χαρακτήρα τουλάχιστον δεν έδειξε αιφνιδιασμό στα άλλα συμβαλλόμενα μέρη και έτσι υπερθεμάτισαν των απόψεών τους, παραμένοντας αμετακίνητοι σε θέσεις που εξέφραζαν και πριν.

Κι αν αυτό λογίζεται σαν κίνηση τακτικής, φαντάσου… του πανικού!

Χρειάστηκαν 3,5 ώρες κεκλεισμένων των θυρών για να γίνει κατανοητή η έλλειψη συναινετικού κλίματος και που επιμόνως αποζητείται;

Εκτός και αν συναίνεση δεν ήταν το ζητούμενο, αλλά το πάτημα…

Κι αυτό ήταν φανερό ακόμα και πριν την αιφνιδιαστική σύγκλιση του συμβουλίου. Μας το φανέρωναν οι διάφορες προσταγές απ’ έξω περί συναίνεσης και ομοψυχίας. Μας μάλωναν κιόλας…

Μας το φανέρωσε κι ο «ντελάλης» από τα ξένα, από τον «ομφαλό» της νέας Ευρώπης. Ο δικός μας αποσταλμένος, που είχε χρόνια αφωνία για τόσα και τόσα άλλα, μα έπρεπε τώρα, αυτή τη δεδομένη στιγμή να εκφράσει προσωπικές αγωνίες κι έτσι φωναχτά; Κρίμα, πολλά κρίμα, αλλά γιατί;

Η ημερομηνία λήξης στην ετικέτα πλησιάζει…

«Εδώ Ευρωζώνη… Εδώ Ευρωζώνη… Και δεν φεύγουμε απ’ εδώ!»

Με την άστοχη και επικοινωνιακού χαρακτήρα συνάντηση βγήκε κάποιο αποτέλεσμα; Το μόνο που κατάφεραν οι εμπνευστές της ήταν να μειώσουν ένα θεσμό, τον κορυφαίο στο πολίτευμά μας. Δεν κατάφεραν ούτε στοιχειωδώς να δείξουν πως ήθελαν τη συγκατάθεση από τη συναίνεση.

Η αγελάδα μονάχη της έχυσε κατάχαμα τη γεμάτη καρδάρα…

Γιατί, αν στα συρτάρια υπήρχαν άλλες μετρήσεις των τάσεων, άλλα θα μας έλεγαν και άλλα διαγγέλματα θα μας παραχωρούσαν απλόχερα, από κάποιο άλλο απάνεμο λιμάνι, ίσως της Γαύδου ή και της Πάρου... Όπως τότε, που πήραν την απόφαση για τη μορφή της βοήθειας που χρειαζόμασταν σαν ιδανική, με προαποφασισμένες ενέργειες και μάλιστα εν κρυπτώ. Βέβαια, τότε υπήρχαν τα λεφτά! Αλλά και τώρα υπάρχουν… Μόνο που υπάρχουν εκεί έξω κι εμείς ξεπουλάμε για να δανειστούμε! Και δεχόμαστε νέα μέτρα σαν αντίδωρο.

Κι όμως υπάρχει ακόμα χρόνος ικανός για επανόρθωση. Κι ας λένε οι δανειστές μας και οι κήρυκές τους περί του αντιθέτου. Γιατί, αυτό που τους τρομάζει πραγματικά είναι οι αυθόρμητα γεμάτες πλατείες και η εναντίωση στους στόχους τους, που αν και θαυμάζουν την ιστορία μας, περισσότερο λιγουρεύονται τα όποια πλούτη μας!

Είναι απλό. Πολύ απλό. Πέστε το mea culpa, πέστε το συγγνώμη… λάθος, πέστε το όμως, αληθινά και ξάστερα.

Η συναίνεση είναι ακόμα εδώ, κρυμμένη και απογοητευμένη, όμως αναμένει.

Κοιτάξτε μας ολόισια στα μάτια και πέστε αλήθειες. Αφήστε κατά μέρος τις αμερικανιές και την επικοινωνία και πιάστε επιτέλους την ουσία. Κοιτάξτε τη κοινωνία, πιάστε τον παλμό και τότε «πάμε μαζί όλοι».

Μπορεί το Δου Νου Του να θέτει ως απαραίτητο όρο για την εκταμίευση αυτή της δόσης την εγγύηση της οικονομικής σταθερότητας και συναίνεσης και αργότερα κι άλλα, μα ο δοσάς παραμένει δοσάς. Δοσάς είναι και τον κάνατε μπαμπούλα και αφέντη.

«Εδώ Σύνταγμα… Εδώ Σύνταγμα… ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ και σας περιμένουμε... εσάς και τις εξελίξεις!».

gamaxixi 29-05-2011

read more "ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ!"

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΛΗΝ...


Ουκ αν λάβεις

παρά του

μη έχοντος!


Συναίνεση: Το να συναινεί κάποιος σε κάτι, η συγκατάθεση, η αποδοχή.

Αυτό επεξηγεί ο Μπαμπινιώτης κι αυτό ζητεί μετ’ επιτάσεως κι ο πρωθυπουργός.

Τώρα... Γιατί, δυο χρόνια πίσω και λίγο πριν την τότε ΔΕΘ, ο ίδιος δεν ήταν και το κόμμα του που δεν απεδέχθησαν ανάλογη πρόταση;

Φρέσκα κουλούρια… Να συναινέσουμε, λοιπόν, τώρα… αλλά να θυμίσουμε ότι η συναίνεση αρχίζει πάντα από συν και όχι από πλην!

Συναίνεση, λοιπόν, στο «λεφτά υπάρχουν;» και που αντί για λεφτά ανακαλύψαμε τα spreads ή στο ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί» και μείναμε απένταροι;

Αλλά και πώς να συναινέσουν τα τζιτζίκια με τα μυρμήγκια και οι κοπρίτες με τους τζιτζιφιόγκους;

Συναίνεση δεν υπήρχε τότε που αποφάσισαν ερήμην μας την Οδύσσειά μας από το Καστελόριζο, εκεί που χάραξαν τη δύσκολη πορεία μας στα βαθιά νερά και ΟΧΙ τη δική μας Α.Ο.Ζ, όπως έπρεπε;

Πόσο συναινετικά προαποφάσισαν την προσφυγή στους μηχανισμούς διάσωσης με τα μέχρι στιγμής γνωστά αποτελέσματα και το κράταγαν και μυστικό;

Συναίνεση στους στόχους που οι ίδιοι έθεσαν και δεν έπιασαν; Ή ακόμα να συναινέσουμε για την πασιφανή έλλειψη συντονισμού και για την αναποφασιστικότητα και ατολμία που επέδειξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα κι όταν η πατάτα δεν ήταν ακόμα τόσο καυτή, στην αρχή της Οδύσσειάς μας;


Να συναινέσουμε στην πολιτική του αδιεξόδου που μας γέμισε απαισιοδοξία και ανασφάλεια και που στράγγιξε την αγορά αλλά και τα όνειρά μας;

Στον καταιγισμό των συνεχών υποτιμήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας μας, πόση συναίνεση απαιτείται για να αποκρουστούν αυτές;

Όμως, η όποια συναίνεση δεν μεταφράζεται ούτε σε mea culpa και ούτε αποτελεί συγχωροχάρτι. Επίσης, δεν σημαίνει συνυπευθυνότητα στα όποια μέχρις στιγμής άστοχα πεπραγμένα, αλλά ούτε και μπορούν οι Ευρωπαίοι διαχειριστές και δανειστές μας να μας την υποδεικνύουν!

Γιατί, συναίνεση με νεόκοπους πολιτικούς σχηματισμούς ή πολιτικούς που βρίσκονται στην αφάνεια και τους οποίους έχουν αγνοήσει μέχρι και τα τηλεοπτικά παράθυρα μπορεί να υπάρξει… όμως, η βάση, αυτή που πληρώνει πάντα το λογαριασμό, πόσο περισσότερο ακόμα να συναινέσει; ΕΛΕΟΣ!

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και είμαστε αποφασισμένοι για τη σωτηρία της χώρας μας!

ΝΑΙ… και ξεκινάει από τη σωτηρία της γλώσσας μας, του έθνους μας και της ιστορίας του, από τη θρησκεία μας, την ταυτότητά μας και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε θάλασσα, ουρανό και γη. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ!!!

Γι’ αυτό, αντί συναίνεσης, αναδιάρθρωση χρειάζεται. Αναδιάρθρωση, όχι τόσο προσώπων όσο πολιτικής και πρακτικής. ΝΑΙ! Σ’ ΑΥΤΑ NA ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ!

gamaxixi 23-05-2011


read more "Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΛΗΝ..."

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΑΡΧΙΣΑΝ KAI ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...


Μεγάλες

προσδοκίες!


ΠΟΙΟ FAST TRACΚ? FAST REVIEW ΠΡΕΠΕΙ... ΓΙΑ FAST BOOST!

Είμαστε ήδη στο τραίνο που θα πάει την Ελλάδα μπροστά και προς την ανάπτυξη, την ώρα που αναζητείται συναίνεση και συστράτευση, την ώρα που σπάνε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ... στα spreads, στην ανεργία και στην απόκλιση από τους στόχους!

Επόμενη στάση, Ζάππειο 2!

Εδώ, που παρουσιάστηκαν τα προτεινόμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στάση που παρακάμπτεται, γιατί κρίνεται ότι τα μέτρα ήταν αντιγραφή δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Αλλά πιο Ζάππειο 2... τώρα, έχουμε το Όσλο 1.

Ναι, ένα διήμερο στο Όσλο στη διάσκεψη για το Δίκτυο Προοδευτικής Διακυβέρνησης. «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά» είναι το θέμα του και με παρέμβαση σε συζήτηση του πρωθυπουργού σχετικά με «Μελλοντικές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Πως μπορούν οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις να κάνουν τη διαφορά». Έλα μου ντε!

Αφού, λοιπόν, σίγουρα την είδαμε και αισθανθήκαμε τη διαφορά, σειρά να την κάνουμε γνωστικό αντικείμενο και προς εξαγωγή!

Κι εδώ, στα εντός και επί τ’ αυτά, περιμένουμε αγωνιωδώς να δούμε ποιοι και εάν θα κατέβουν από το τραίνο, όπως χαρακτηριστικά διεμήνυσε ο πρωθυπουργός στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με υπουργούς αλλά και στο πλαίσιο του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης 10/5.

Προκαταρκτικά, είχαμε τη συνέντευξη τύπου και αγωνίας του υπ. Υγείας και «στρατιώτη» με βολές και προτροπές για ξεκάθαρη πολιτική.

Ακολούθησε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του τιμονιέρη με ορισμένους υπουργούς πριν από την έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου με στόχο την απαιτούμενη συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Στα προεόρτια και η επίσκεψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με σενάρια επί σεναρίων, όπου δηλώθηκε η ανάγκη για πανεθνική συστράτευση.

Στα μεθεόρτια και μετά το υπουργικό, όπου κατά την έξοδό του ο υπουργός Άμυνας μεταξύ άλλων τόνισε ότι κυρίαρχο θέμα είναι «η ανάκτηση της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας», ενώ με δεύτερη δήλωσή του και αφού είχε προηγουμένως επιστρέψει στο Μαξίμου ανασκεύασε, επεξηγώντας ότι δεν αποτελούσε αιχμή κατά του πρωθυπουργού αλλά αφορούσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και την αντιπολίτευση!

Ήξεις, αφίξεις... μέρος Β’.

Ποιος θα κατέβει λοιπόν από το τραίνο; Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν. Όμως, το βασικότερο είναι το τραίνο αυτό που θα σταματήσει. Γιατί, το που οδεύει είναι πλέον πασιφανές, καθώς και οτι δεν έχει ακόμα εκτροχιασθεί, όπως οι στόχοι που οι ίδιοι έθεσαν και δεν έπιασαν. Μήπως, όμως, μπορούν να μας αιτιολογήσουν σε ποια στάση κατέβηκε η περιβόητη πολιτική διεύθυνση της χώρας, της οποίας τώρα επιθυμούν την ανάκτησή της;

Γιατί, σίγουρα η ανάπτυξη και ο συντονισμός δεν επιβιβάστηκαν ποτέ σ’ αυτό το τραίνο! Και η επιθυμητή συναίνεση φανερά διστάζει.

Επειδή προβλέπονται και άλλες στάσεις στο Ζάππειο, να μην είναι πάλι ούτε κάτι βιαστικό, αληθοφανές και ούτε ουτοπικό αλλά ουσιαστικό, αξιόλογο και πραγματικό!

Άλλωστε, κοντεύει του Αγίου Πνεύματος, του οποίου την επιφοίτηση όλοι μας θα την χρειαστούμε. ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Ακόμα και οι τζιτζιφιόγκοι!

Τζιτζίκια και τζιτζιφιόγκοι, για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!

Σ’ αυτό το τραίνο, ποιος δεν θ’ ανέβει;

Μέχρι τότε... αντί για το fast track, που δεν έπεισε, είναι αναγκαίο άμεσα fast review για... fast boost!

Και επί το ελληνικότερο: Ταχεία αναθεώρηση για ταχεία αναπτέρωση!

Επόμενη στάση, θα κατέβει κανείς;


gamaxixi 13-05-2011

read more "ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΑΡΧΙΣΑΝ KAI ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ..."

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ: www.pestinalitheia.gr

Όλα καλά

κι όλα ωραία...


Όλα καλά κι όλα ωραία...

Γιατί τώρα πλέον, θα έχουμε οριζόντια επικοινωνία! Αφού, για όλα μέχρι σήμερα ευθύνη έφεραν η κατακόρυφη επικοινωνία και ο ανύπαρκτος οδικός χάρτης! Τώρα, που τα διαθέτουμε και τα δυο, προχωρούμε «για να υλοποιήσουμε, όσα απαιτούνται για την έξοδο από τη κρίση».

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Πορευόμαστε απερίσπαστοι. Χωρίς αναδιάρθρωση, χωρίς αναδόμηση, χωρίς εκλογές, μόνο με ανατροπές. Οι διαψεύσεις και οι διαπιστώσεις βοηθούν;

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Αλλά για ποια αναδιάρθρωση του χρέους αναφέρονται; Αναδιάρθρωση των εισπρακτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής χρειάζεται, όπως και τρόπου σκέψης και πρακτικής αυτών που αποφασίζουν για μας, για εμάς που «πληρώνουμε» το μάρμαρο. ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΤΩΡΑ!

Αναδιάρθρωση σκέψης, πολιτικής και πρακτικής.

Η πολιτική του αδιεξόδου μας γέμισε απαισιοδοξία και ανασφάλεια, στράγγιξε την αγορά και μας στέρεψε από όνειρα.

Με διαπιστώσεις, εκτιμήσεις και διαψεύσεις δεν βγαίνεις από τη κρίση, ούτε κατευθύνεις!

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Δεν είναι, που τα λεφτά υπάρχουν. Ας όψεται η ΔΕΘ το Σεπτέμβρη του 2009 και το Ζάππειο αργότερα, τον Δεκέμβρη. Είναι που υπάρχουν πια εκεί έξω, από την αδυναμία και την αστοχία των μέτρων. 15 δισ. το πρώτο τετράμηνο φέτος πήραν των ομματιών τους και αποδήμησαν σε μέρη εύκρατα φορολογικά και γίνανε 600 δισ. συνολικά, όπως γράφουν τα ΜΜΕ.

Βρεεεε, ένας Ζάππας, ένας Συγγρός, ένας... Έλληνας. Κανείς;

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Δεν είναι, που μονόδρομος ήταν το ΔΝΤ και η αρχή της Οδύσσειάς μας, αλλά που το είχαν προσυμφωνήσει και αποκρύψει κιόλας! Και έφτασαν μέχρι το νοτιοανατολικότερο σημείο της Ευρώπης, το ακριτικό μας Καστελόριζο, εκεί που ακόμα δεν έχει χαραχθεί η δική μας Α.Ο.Ζ. Στα Μάταλα, έπρεπε!

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Δεν είναι, που δεν έπιασαν τους στόχους, που ίδιοι έβαλαν, μαζί με όλες τις περικοπές που απλόχερα μας έδωσαν... είναι που φώναζαν και παρενέβαιναν τηλεφωνικά να μαλώσουν αυτούς που τόλμησαν να αναφέρουν ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο... και που τελικά η Eurostat τους διέψευσε, αν και ήδη πρόλαβαν να τυπώσουν το μονοψήφιο στόχο τους στις οδηγίες συμπλήρωσης φορολογικής δήλωσης οικον. έτους 2011, σελίδα 1!

Μια μονάδα, τουτέστιν 2 επιπλέον δισ. δυσεύρετα... Είχαν στόχο και εργαλεία...

Δηλαδή, αν δεν έβαζαν στόχο και μαζί περικοπές τι θα έδειχνε το άθροισμα;

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Δεν είναι, που τα spreads τραβούν την ανηφόρα και πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ, είναι που ίδιοι τα συντηρούν με δηλώσεις, πράξεις και χρόνια ατολμία!

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Δεν είναι, που γέρνουν τα υποβρύχια Η συγκάλυψη δια της παραγραφής είναι που έχει πάρει κλίση, όπως και η κυβερνητική ατολμία με τον συντονισμό που είναι καταποντισμένος, εδώ και δεκάξι μήνες!

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Δεν είναι, που έκοψαν μισθούς, συντάξεις και όνειρα... είναι, που δεν βιώνουν οι ίδιοι το ανάλγητο κράτος!

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Χάσαμε την εργασία και βρήκαμε την απασχόληση. Χάνουμε ορθοδοξία και γλώσσα που δεν είναι δεδουλευμένα. Είναι η ταυτότητά μας και η μοναδικότητά μας.

Μήπως να απαλλαγούμε από τη μνημονιακή λογική και απαίτηση; Γιατί, δεν θα μας σώζει ούτε η ΓΕΝΟΠ και τότε να δούμε οι μπούκες πως θα μεταφράζονται.

Και τέλος, επειδή, με τη συρρίκνωση σχολείων και της εν γένει ταυτότητάς μας δεν οδηγούμαστε πουθενά και ούτε υπάρχουν λογιστικά οφέλη, μήπως η συρρίκνωση των 300 εδρών, έστω και κατά το ήμισυ να ωφελούσε; Γιατί δεν επισκέπτεται ο Καλλικράτης τη Βουλή;

Που είναι ο κάπτεν Ζιαφού, οι Κουβετιανοί κι ο Ασεμπίγιο;

ΤΟΤΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Μήπως, ζούμε σ’ άλλη χώρα και δεν το καταλάβαμε; Μήπως, για όλα αυτά φταίνε οι δημοσιογράφοι και τα blogs, οι αγορές και οι δανειστές;

Μήπως, άραγε η δημόσια διαβούλευση;

Να φταίει, που συνομολογήσαμε, έστω και σιωπηρά από του καναπέως μας, για όσα έχουμε υποστεί; Μήπως, συνομολογήσαμε και αποδεχθήκαμε ότι εμείς φταίμε και πρέπει να πληρώνουμε;

Άλλωστε, η όποια ψήφος, δεν περιέχει αποδοχή εναρμόνισης και τήρησης δεσμεύσεων και υποσχέσεων. Έχει την ενεργή δυναμική της...

Αλλά, ξέχασα... «Πρώτα ο πολίτης»!

ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ:www.pestinalitheia.gr

gamaxixi 01-05-2011

read more "ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ: www.pestinalitheia.gr"

THE GAME IS OVER OR NOT ? CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?

THE GAME IS OVER OR NOT ?   CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?
"Αδύνατον τ' αληθές λαθείν" (Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια, Μένανδρος).

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...
..."Πιάσε ένα Μπαμπινιώτη, γρήγορα"

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...
... του πιλότου του F-16 κατά την επίδειξη αεροσκαφών της Π.Α. μετά την παρέλαση της επετείου του "ΟΧΙ" στη Θεσσαλονίκη... Ό, τι πιο σημαντικό να κρατάμε...έξω από τα κάγκελα που μας περιβάλλουν... foto:haf.gr/el/demoteam

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;
Προ των πυλών η πρώτη από τις δύο αξιολογήσεις. Οπότε ως προς τι το Παρίσι;

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...
Επιστρέψαμε και μας περίμεναν χαλί οι λογαριασμοί να πατήσουμε, μαζί οι απαιτήσεις και όλα τα προαπαιτούμενά τους... αλλά φορτώσαμε μπαταρίες. Όχι τσέπες! gamaxixi 24/8

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"
Σε ποιους αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εύκολα μπορεί να απαντηθεί. Δύσκολα, όμως, μπορεί να απαντηθεί από τους ερωτώμενους!!! gamaxixi / foto:eurokinissi

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!
Αλλά πώς να βγεις στις Αγορές, με μυαλά που φορολογούν κοτέτσια, πηγάδια και ακίνητα αυτοκίνητα και όταν οι λαϊκές αναστενάζουν τ’ απομεσήμερα, στα μαζέματά τους και στα απομεινάρια τους; Ας βελτιώσουμε όλοι μαζί αυτήν την άσχημη εικόνα και κοινωνική απαξία μαζί με την ανεργία και ας πάμε μετά στις Αγορές. gamaxixi foto: www.dimokratianews.gr

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!
Από την επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών (13/12), η agenda έγινε γνωστή, ο λόγος αλλαγής του πίνακα του Β.Χατζή με το θρυλικό "Αβέρωφ", όμως όχι! Γιατί; foto:onalert.gr

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...
Μπορεί να μην γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά...αλλά το θέμα είναι πως να τη σερβίρεις! foto:gamaxixi 16/06

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!
Αγώνας για τις δόσεις, άπιαστοι στόχοι, πιέσεις και μετά μπόλικα ΕΥΓΕ... και όμως, αντέχουμε... όσο αντέχει η αξιοπρέπειά μας και η γιαγιά! Άσε που ξαφνικά αγάπησα την πεθερά και το μαξιλάρι της... foto:gamaxixi

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Αρχειοθήκη Ιστολογίου