Ceep calm & enjoy the Blog

Using... & NOT loosing your mind!

Using... & NOT loosing your mind!
Αφήνουμε τη βόλεψη και τον αυτοεγκλεισμό στο μικρό μας περίγυρο, εγκαταλείπουμε την όποια μοιρολατρική παραίτηση από την προοπτική, προσθέτοντας τα ρήματα ελπίζω και επιδιώκω και διαγράφοντας την όποια αδράνεια. Μαζί, κλείνουμε και την ΤV και βάζουμε συναίσθημα, ευθύνη και μπόλικη σκέψη!

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...
Η κατάταξη των καλύτερων πρωτοσέλιδων «χτυπημάτων» ανά μήνα, κριτήριο έχει να αναδείξει τα πιο ευρηματικά και ευφυέστερα πρωτοσέλιδα οχτάστηλα «χτυπήματα» από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην καταγραφή αυτή εφημερίδες που τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματά» τους δεν είναι ευρηματικά ή «πιασάρικα» αλλά και οι αθλητικές. Ο οικονομικός Τύπος και κάποιες εφημερίδες με στερεότυπο πολιτικό λόγο ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2015

[01] «Οι πένες νικούν τις σφαίρες» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/1

[02] «Παράδοση μετά… (Φ)όρων» Η ΑΠΟΨΗ 11/7

[03] «Δούρειος Τύπος» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 7/12

[04] «Η Εφορία αντεπιτίθεται» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 12/10

[05] «Μεταξύ capital και ΣΥΡΙΖΑ control» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 14/6

[06] «Είμαστε δύο, είμαστε τρείς… είμαστε εκατόν πενήντα τρείς» ΤΑ ΝΕΑ 20/11

[07] «Το λιμάνι θα σαλπάρει» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 13/10

[08] «Δραπετσώνα μπίτς» ΤΑ ΝΕΑ 3/11

[09] «Σύρριζα στη ρήξη» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/7

[10] «Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα» ΠΡΙΝ 25/12

[11] «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18/12

[12] «Ορατότης μηδέν» ΤΑ ΝΕΑ 19/3

[13] «…Οι ουρανοί είναι δικοί μας» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 15/12

[14] «Σπίτι μου σπιτάκι μου» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/11

[15] «(Υδρογον)άθρακες ο θησαυρός» ΤΑ ΝΕΑ 9/4

[16] «Δύο πόρτες έχει η Ζωή» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/8

[17] «Εφιάλτης στο δρόμο για τη σύνταξη» REAL NEWS 2/8

[18] «Ψάχνουν για καλούς… Σαμαράδες» Η ΑΥΓΗ 5/6

[19] «Πρώτη φορά αριστερά της αγοράς» ΤΑ ΝΕΑ 6/10

[20] «ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23/7

Τα περισσότερο ευρηματικά πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για τη χρονιά ανήκουν στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», ενώ τα αρτιότερα εικαστικά πρωτοσέλιδα στην ημερήσια εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

gamaxixi 2/2/2016

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...
Στον πηγαιμό για Λάρσα, 15:40_24/12/2015, τρία λευκά αεριωθούμενα... όργωναν το γαλανό ουρανό του κάμπου... Ανήκει στα προαπαιτούμενα κι αυτό;

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΥΜΑ... ΜΕ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ


Δεν θέλει …

και πολύ κλικλίκ!

Κλικλίκ… Τη στιγμή που κατά τον κύριο πρωθυπουργό βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και που «ο συναγερμός δεν έχει λήξει» αλλά και που «αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε μπροστά ή θα πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία» μάθαμε ότι:

- «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» και «Δεν θα γίνει καμιά περικοπή μισθών και συντάξεων».

- «Θα δοθεί ελάχιστος φόρος τιμής στους χαμηλοσυνταξιούχους και σ’ αυτό που μπορούμε σήμερα».

- «Θα γίνει ταχύτερο το τραμ κατά 20% σε χρόνο και πυκνότερο με ανάλογη προτεραιότητα».

- «Το μέλλον είναι η πράσινη ανάπτυξη με διακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας»

- Και πόσα άλλα θα... έστω και χωρίς φακελάκι...

Παράλληλα, μάθαμε ότι πραγματοποιήθηκε συνέδριο – συνάντηση για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο με την παρουσία και του Τούρκου πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών σε καλό κλίμα, όπως και το γεύμα. Χωρίς υπερπτήσεις μάλιστα και χωρίς παραβιάσεις... αλλά ούτε βεβαίως και με εξαγγελίες για την Α.Ο.Ζ!

Όχι, όχι, δεν είναι προεκλογικές εξαγγελίες!

Όχι, όχι, δεν είναι Πρωταπριλιά.

Τώρα, απλά είναι το «πράσινο κύμα». Αργότερα, οι όποιες «διορθωτικές δράσεις» και αν χρειαστούν! Πάμε στοίχημα; Δεν νομίζω!

Το αντιληφθήκαμε αργότερα και από την διακαναλική συνέντευξη. Δυο ώρες, έτσι χωρίς πρόγραμμα, αν βγήκε και νόημα... Το αντιληφθήκαμε επίσης και από τον επίτιμο, που καλεσμένος ων, εγκρίνει και προτείνει! Ζήτω!

Πως το έλεγαν τότε για τη συγκατοίκηση στην ίδια πολυκατοικία; Κλικλίκ!

Οι πρώην αυστηρά αυτοδιοικητικές εκλογές και όπως τέθηκαν από την κυβέρνηση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μετατράπηκαν και διακαναλικά σε καθαρά πολιτικές αλλά και επιβράβευσης. Ας όψονται οι μετρήσεις και οι τάσεις! Η χειραγώγηση, της χειραγώγησης… ωιμέ!

Διακαναλικά διλήμματα στήριξης... Απεγνωσμένος και μόνος ψηφοφόρος ψάχνει!

Το δικό μας όμως αναπάντητο δίλημμα ακόμα παραμένει: «Είμαστε τελικά πολίτες ενός διεφθαρμένου κράτους ή τα φάγαμε όλοι μαζί;»

Κλικλίκ. Όμως, το εμιράτο μας χάλασε όλο αυτό το πράσινο κύμα, αφού απέσυρε το συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον του για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό. Ευτυχώς… οικολογικά και όχι μόνον! Ένα ενδιαφέρον τριάντα δυο δισ. ευρώ, όσο ήταν και η προβλεπόμενη αρχική επένδυση. Πολύ γρήγορα εξανεμίστηκε η επένδυση αυτή, χωρίς καν να υγροποιηθεί! Η κυβερνητική δικαιολογία ότι ήταν μια ιδιωτική επένδυση που δεν είχε προετοιμαστεί σωστά, εκτός της όποιας πικρίας που άφησε, μας γέμισε ερωτήματα και προβληματισμούς, επιπρόσθετα με τα διλήμματα, που μας προσέφεραν έτσι απλόχερα για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Καλλικράτης μετά ή άνευ μνημονίου, αυτοδιοικητικός θα παραμείνει.

Οι όποιοι εκλεγμένοι όμως, μπορεί να είναι μνημονιακοί ή και αντι-μνημονιακοί, μιας και «Ο Καλλικράτης θα απελευθερώσει δυνάμεις»!

Κλικλίκ. Αυτό θέλουμε τουλάχιστον αλλά και επιζητούμε όλο αυτό τον καιρό. Και ιδιαίτερα στο θέμα αυτό δεν υπάρχει το μηδαμινό δίλημμα, γιατί πρόκειται για μια σημαντική και ουσιαστική μεταρρύθμιση και δεν πρέπει αυτή να μετατραπεί, όπως οι κατά καιρούς εξαγγελθείσες από όλα τα κόμματα εξουσίας, σαν αυτών της παιδείας, της υγείας ή και της φορολογίας.

«Πρώτα ο Καλλικράτης» λοιπόν και «Όχι άλλα διλήμματα!»

Όλα τ’ χαμε, οι πρόωρες μας λείπανε… «Πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος. Μη λυγίσουμε τώρα, στη μέση του δρόμου. Οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο». Όμως, «Μια ζωή πληρώνω, αμαρτίες αλλώνων…» Ρίτα, η μεγάλη σίνγκινγκ και εγώ ο μικρομεσαίος... σπίκινγκ!

Η επανάσταση του δικού μας αυτονόητου και έτσι όπως το κατανοεί ο καθείς, μάλλον άρχισε... Τα συμπεράσματα δικά σας.

Και όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα από τούτη εδώ τη στήλη: «Αφήστε την επικοινωνία και πιάστε την... κοινωνία!» Οι πρόωρες, τρόικας και μνημονίου επιτρέποντος, αργούν και κοστίζουν!

Άλλωστε, το βράδυ των αποτελεσμάτων στα στρογγυλά τραπέζια των καναλιών και τα ορθάνοιχτα παράθυρα όλοι θα ‘ναι νικητές!

Καλή απάντηση στα όποια διλήμματα, οπότε... καλή και αυτοδιοικητική ψήφο. Γιατί, «αν υπάρξει αδιέξοδο, το λόγο θα έχει ο λαός». Δηλαδή, «Πρώτα ο πολίτης». Οπότε, δεν θέλει και πολύ κλικλίκ!!!

gamaxixi 25/10/2010
read more "ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΥΜΑ... ΜΕ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ"

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ...


Πες, πες,

όλο και κάτι μένει...


«Ελεύθερου γαρ εστί τ’ αληθή λέγειν»

«Είναι γνώρισμα ελεύθερου ανθρώπου να λέει την αλήθεια»

ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ

Αφιερωμένο, σ’ όλους τους ελεύθερους, που δέχονται και αποζητούν την αλήθεια.

Πού ν’ τος, πού ν’ τος

ο πρωθυπουργός που το ‘πε;

Ψάξε, ψάξε , δεν θα τον βρείς...

Τα παιδία παίζει... το σπασμένο τηλέφωνο και την κολοκυθιά... τη στιγμή που κάποιοι παίζουν τη γνωστή Μονόπολη. Εμείς, κουτσό και μακριά γαϊδούρα...

Ζούμε, λοιπόν, όλοι σε μια διεφθαρμένη χώρα... και μας τη λένε κι από πάνω;

Αν ναι, τότε θέλουμε όχι να μας το υπενθυμίζουν και να μας διασύρουν εκτός έδρας, αλλά να αποβάλλουν αυτή τη χρόνια παθογένειά μας. Άλλωστε, εκεί έξω είναι οι αγορές εκείνες, που δεν ρίχνουν τα spreads και οι ίδιες που μας έφεραν ως εδώ, οι ίδιες στις οποίες αναγκαστήκαμε σαν μόνη λύση να προσφύγουμε.

Διαστρέβλωση της αλήθειας και αποπροσανατολισμός για κομματικούς και μόνο λόγους;

Μας απευθύνονται λες και είμαστε τριτοκοσμικοί υπήκοοι, ή νομίζουν ότι δεν ζούμε στην ίδια χώρα, δεν ξέρουμε γραφή και ανάγνωση και επιπλέον δεν βλέπουμε και δεν ακούμε!

Και γραφή και ανάγνωση ξέρουμε και βλέπουμε και ακούμε και επιπρόσθετα γνωρίζουμε και ξένες γλώσσες και μπορούμε να παρακολουθούμε τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Διπλωματία δεν κατέχουμε, όπως πλέον και αδύνατη μνήμη.

Οι αδιάφθοροι είναι εδώ....

Ο Έλιοτ Νες και η παρέα του, μαζί και ο αποπροσανατολισμός!

Πες, πες, όλο και κάτι κάτι μένει!

Τα φίλια μέσα ράβουν και πλέκουν... Οι MASTER CHEFS


Και για του λόγου του αληθές, αδιάψευστοι μάρτυρες τα πρωτοσέλιδα της 11ης Οκτωβρίου, της επόμενης που ενημερωθήκαμε για την περιβόητη ρήση περί διαφθοράς...








Μονάχα, μια έκδοση "ήξερε" για ποιόν πρωθυπουργό αναφέρθηκε ο Γιούνκερ!!!

Όλες οι άλλες απογευματινές εκδόσεις ήταν διαμετρικά αντίθετες προς το όνομα ή και απόμακρες, κρατώντας τις όποιες αποστάσεις.

Τη σκυτάλη πήραν αργότερα πρωτοκλασάτος υπουργός παίζοντας όχι σε φιλική του έδρα, ο οποίος τοποθετούμενος επ’ αυτού δεν έπεισε ανάμεσα στα όποια νούμερα ευημερίας που παρουσίαζε, όπως νωρίτερα και οι μεγάλες ειδήσεις εκείνης της μέρας... με τον επίτιμο παρέα, αλλά και με τον υποβολέα, να ακούγεται στην κατάλληλη και πιασιάρικη ατάκα... αργότερα από κάποια blogs.

Καληνύχτα, κυρίες και κύριοι αποπροσανατολιστές। Η αξιοπιστία, αγνοείται!

Ας είναι. Ενημέρωση, όμως, προσφέρει και η ηλεκτρονική δημοσιογραφία και μάλιστα άμεση με τα διάφορα blogs και τους ερασιτέχνες δημοσιογράφους σε πραγματικό χρόνο και ο καθείς στη δική του διάσταση και ίσως και με την ανάλογη ή όχι πρεπουσα δεοντολογία. Από τα δικά μας enter και τον δικό μας σκληρό δίσκο εξαρτάται η όποια αποδοχή.

Και τώρα, που θα ασκήσουμε το μισό για τους περισσότερους όλων μας συνταγματικό δικαίωμα –και ένα από τα πολλάαυτό του εκλέγειν, πηγαίνοντας να υποδεχτούμε τον Καλλικράτη, που τόσο βιαστήκατε να έρθει, μπορείτε τελικά να διαλέξετε τι είμαστε;

Είμαστε πολίτες κράτους διεφθαρμένου ή τα φάγαμε όλοι μαζί;

Διαλέξτε, γιατί πρέπει να διαλέξουμε κι εμείς, αφού άλλωστε «Πρώτα ο πολίτης» μιας και τα «Λεφτά υπάρχουν»!

Αν είχατε δείξει ένα χρόνο τώρα τη μισή σπουδή απ’ ό,τι για τον Καλλικράτη με την Οικονομία μας και την έξοδό της από το αδιέξοδο δεκαετιών, δεν θα υποδεχόμασταν κάθε τρεις και λίγο του τροϊκανούς καταπιεστές μας!

Μερικές δεκαετίες πίσω, με την γραφίδα του ο σατιρικός Γ. Σουρής κατέγραφε μεταξύ άλλων το ακόλουθο τετράστιχο, που μας οδηγεί...

Κράτος μοναδικό

Ποιος είδε κράτος λιγοστό, σ’ όλη τη γη μοναδικό

Εκατό να ξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;

Να ‘χει κλητήρες για φρουρά και να κλέβουν φανερά

Κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε, τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Να τρέφει όλους τους αργούς, να ΄χει επτά πρωθυπουργούς

Ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;

Τόσο μακρινά... σημερινό!!!

Καληνύχτα μας!

gamaxixi 16/10/2010

read more "ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ..."

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ "ΚΙΝΕΖΟ"...




Λες και το ‘ξερες!


Μπήκε ο Οκτώβρης και έχουμε γενέθλια, στο έμπα του χειμώνα... Και δεν κάψαμε ακόμα πετρέλαιο! Τότε να δεις χαρές...

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε παρέα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ένας χρόνος ήδη με δομικές αλλαγές και ανασχηματισμό, ένας χρόνος νέων όρων και πρωτοβουλιών, ένας χρόνος, παράλληλα, ταξιδιωτικών εντυπώσεων।'Ενας χρόνος, που γίναμε πλουσιότεροι σε γνώση και φτωχότεροι στις τσέπες! "Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα" ή "Οι καιροί ου μενετοί"... πάντως... "Ο καιρός ου γαρ εγγύς"!

Κατά τα άλλα, άρχισαν και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ σχετικά με την απαξίωση των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, δικαίως-αδίκως.

Λες και το ‘ξερες! Άραγε, να επέρχεται η πανθομολογούμενη και άκρως επιβεβλημένη πλέον άρση μονιμότητας; Μπα, δεν νομίζω, γιατί πρώτα πρέπει να υποδεχτούμε τον Καλλικράτη... μετά βλέπουμε!

Μαζί με τον Καλλικράτη, έρχονται και οι έξυπνες κάρτες. Κάρτα για τις αγορές και την συγκέντρωση των αποδείξεων, όπου εκτός της όποιας διευκόλυνσης, οι αγοραστικές μας τάσεις και συνήθειες θα καταγράφονται, θα κωδικοποιούνται και ανάλογα θα αξιολογούνται. Ακόμα και το σύνδρομό του ευερέθιστου εντέρου θα αξιολογείται η κάθε σχετική με αυτό αγορά!!!

Παράλληλα, με την έξυπνη κάρτα καταφθάνει και η κάρτα του πολίτη, αντί της αστυνομικής ταυτότητας, χωρίς την αντίρρηση αυτή τη φορά, όπως φαίνεται της εκκλησίας... Λες και το ‘ξερες!

Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους θαρρώ πως πραγματώθηκε ανώδυνα και σε ήρεμα νερά και μάλλον εν υπνώσει!

Όλοι οι μοναδικοί και δικοί μας αριθμοί θα καταγράφονται σ’ αυτή. ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικός αριθμός, ομάδα αίματος. Θα υπάρχει το θρήσκευμα και η φίλαθλος ιδιότητα; Ο κωδικός πρόσβασης και το user name στο διαδίκτυο, όπως και του ΡΙΝ της πιστωτικής, του κινητού και του immobilizer, θα αναγράφονται που πάντα τα ξεχνάω; Ο αριθμός στο κούτελο, πάντως αργεί ακόμα!

Ο Έλληνας από πεινάτος γίνεται... PINάτος αλα καρτ! Οι έξυπνες κάρτες προϋποθέτουν έξυπνους καταναλωτές, αντικατοπτρίζουν όμως και τους έξυπνους πολίτες; Γιατί, σε όλους μας εκτός του μοναδικού αριθμού της κάρτας και του δαχτυλικού μας αποτυπώματος παραμένει και το δικαίωμα, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αν ξέρουμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα συνταγματικά μας δικαιώματα, έξυπνα και σωστά!!!

Μετά το μνημόνιο με τη τρόικα και το ΔουΝουΤου υπογράφηκε και έτερο, συνεργασίας αυτή τη φορά με το Κατάρ. Καλώς ήρθες... πετροδολάριο!

Για να δούμε... Κάποιοι όμως φωνάζουν ότι με τις επενδύσεις αυτές, που αν γίνουν και ιδιαίτερα στο μεγάλο φιλέτο, στο Ελληνικό, θα γίνουμε Λας Βέγκας. Λες και δεν βλέπουν παραπέρα, που έχουμε γίνει τόσο ανεκτικοί με το Σικάγο που βιώνουμε καθημερινά. Λες και το ‘ξερες!

Μετά τους Άραβες ήρθαν οι Κινέζοι, προσφέροντάς μας ψήφο εμπιστοσύνης, υπογράφοντας 11 σημαντικές συμφωνίες (2 διακρατικές και 9 επιχειρηματικές). Ευχόμαστε αυτή η εμπιστοσύνη να παραμείνει το ίδιο ενεργή και μετά τις πρώτες δικές μας εξαγωγές και μακάρι να υπερπηδηθούν επιτέλους οι όποιες παθογένειες του δημοσίου και η έρπουσα γραφειοκρατία μας!

Έτσι, πρώτα στις εγκαταστάσεις της COSCO στο Ικόνιο και την επομένη στην Ακρόπολη βρέθηκε ο Κινέζος πρωθυπουργός φιλοξενούμενος του Έλληνα ομολόγου του. Λες και το ‘ξερες! Το ΠΑΜΕ δεν ήταν εκεί. Ούτε στο λιμάνι, ούτε και στην Ακρόπολη, μέρη οικεία γι’ αυτούς από το πρόσφατο παρελθόν...

Όμως, ακόμα παραμένουν έντονες στο σκληρό μου δίσκο οι εικόνες με τα πανό «COSCO GO HOME» και της όποιας τότε αντικινεζικής υστερίας της ΓΣΕΕ και όχι μόνο! Αν υπήρχαν τώρα πανό, σίγουρα

θα έγραφαν «WELCOME COSCO» αλλά μάλλον δεν έφθασαν οι μουσαμάδες, με την απεργία των φορτηγών... Λες και το ‘ξερες, γιατί τώρα, είναι τώρα... Δεν είναι χτες! Όμως, παρά τις έξωθεν καλές μαρτυρίες , βραβεύσεις και εύσημα για την πορεία της οικονομίας μας βάσει του μνημονίου, τα επιτόκια δανεισμού παραμένουν ακόμα τόσο υψηλά και δεν λένε να πέσουν.

Λες και το ‘ξερες, λίγο νωρίς και κάπως αργά άρχισαν τα όργανα με τους πρώην πρωθυπουργούς στα δυο κόμματα εξουσίας.

Οι ίδιοι, οι αρχηγοί κάνουν τον Κινέζο και τα ΜΜΕ βρίσκονται στη μέση, ανάλογα με τις στοχεύσεις. Έναυσμα, η επιστολή-υπόμνημα του πρώην για το σκάνδαλο στο Βατοπέδι. Λες και το ‘ξερες. Ουδεμία κλήτευση και ουδέν το επιλήψιμο προέκυψαν... Ναι, μα τον Ευφραίμ!

Ουδείς φταίει... και το δημόσιο δεν βλάφτηκε! Μάλλον μόνο εγώ το έβλαψα, που ψάρεψα μια φορά εκεί, αφού και τα νερά και τα ψάρια ανήκουν δια χρυσόβουλων στην Ιερά Μονή! Έτσι, λόγο στο λόγο, αναφέρθηκε πρώτα στα παράθυρα και μετά στις στήλες των εφημερίδων η πρόθεση επιμήκυνσης των εργασιών διαλεύκανσης της εξεταστικής και προς τα πίσω χρονολογικά, αντιθέτως με τα μελλούμενα!

Αφήστε τις εξεταστικές του χτες και εξετάστε το αύριο. Είναι εδώ, πολύ κοντά μας και εμείς αφηρημένοι μακριά του!

Μακριά άλλωστε δεν είναι καν η περαίωση και δεν μπορούμε πλέον να «το παίξουμε» Κινέζοι. Λες και το ‘ξερες! Η ανάγκη εισροών μεγάλη και μπορεί να φέρει έσοδα στην κυβέρνηση, μα τη μειώνει πρώτιστα επικοινωνιακά και συνάμα προεκλογικά!

«Δεν θα μπουν νέοι φόροι», «Δεν θα μπουν νέοι φόροι» διατυμπάνιζε με τη λεπτή και διαπεραστική φωνή του ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος υφυπουργός οικονομικών από τα τηλεοπτικά παράθυρα και εξεπλάγην κι εγώ μαζί με τον παρουσιαστή. Συ είπας! Να ΄ναι όπως το «λεφτά υπάρχουν» που ακούγαμε προεκλογικά και το πιστέψαμε;

Μήπως να αρχίσουμε να καταγράφουμε όλους τους πολιτικούς και εν καιρώ να τα αναπαράγουμε, προς γνώση και συμμόρφωση; Δεν χρειάζονται χλεύη, ούτε γιούχα και μούντζες... Δημοσιογραφικά μαγνητοφωνάκια χρειάζονται να έχουμε ανά χείρας και να καταγράφουμε. Μπορεί πρακτικογράφοι, μα ουσιωδώς ενεργοί πολίτες και ουδέποτε γελασμένοι. Θα πρέπει να τους τα υπενθυμίζουμε παντού και πάντα. Τότε, να δεις πως αυτή η πολιτική ανάλυση θα φέρει ουσία και έργο!

Λες και το ‘ξερες!

gamaxixi 4/10/2010

read more "ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ "ΚΙΝΕΖΟ"..."

THE GAME IS OVER OR NOT ? CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?

THE GAME IS OVER OR NOT ?   CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?
"Αδύνατον τ' αληθές λαθείν" (Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια, Μένανδρος).

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...
..."Πιάσε ένα Μπαμπινιώτη, γρήγορα"

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...
... του πιλότου του F-16 κατά την επίδειξη αεροσκαφών της Π.Α. μετά την παρέλαση της επετείου του "ΟΧΙ" στη Θεσσαλονίκη... Ό, τι πιο σημαντικό να κρατάμε...έξω από τα κάγκελα που μας περιβάλλουν... foto:haf.gr/el/demoteam

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;
Προ των πυλών η πρώτη από τις δύο αξιολογήσεις. Οπότε ως προς τι το Παρίσι;

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...
Επιστρέψαμε και μας περίμεναν χαλί οι λογαριασμοί να πατήσουμε, μαζί οι απαιτήσεις και όλα τα προαπαιτούμενά τους... αλλά φορτώσαμε μπαταρίες. Όχι τσέπες! gamaxixi 24/8

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"
Σε ποιους αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εύκολα μπορεί να απαντηθεί. Δύσκολα, όμως, μπορεί να απαντηθεί από τους ερωτώμενους!!! gamaxixi / foto:eurokinissi

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!
Αλλά πώς να βγεις στις Αγορές, με μυαλά που φορολογούν κοτέτσια, πηγάδια και ακίνητα αυτοκίνητα και όταν οι λαϊκές αναστενάζουν τ’ απομεσήμερα, στα μαζέματά τους και στα απομεινάρια τους; Ας βελτιώσουμε όλοι μαζί αυτήν την άσχημη εικόνα και κοινωνική απαξία μαζί με την ανεργία και ας πάμε μετά στις Αγορές. gamaxixi foto: www.dimokratianews.gr

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!
Από την επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών (13/12), η agenda έγινε γνωστή, ο λόγος αλλαγής του πίνακα του Β.Χατζή με το θρυλικό "Αβέρωφ", όμως όχι! Γιατί; foto:onalert.gr

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...
Μπορεί να μην γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά...αλλά το θέμα είναι πως να τη σερβίρεις! foto:gamaxixi 16/06

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!
Αγώνας για τις δόσεις, άπιαστοι στόχοι, πιέσεις και μετά μπόλικα ΕΥΓΕ... και όμως, αντέχουμε... όσο αντέχει η αξιοπρέπειά μας και η γιαγιά! Άσε που ξαφνικά αγάπησα την πεθερά και το μαξιλάρι της... foto:gamaxixi

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Αρχειοθήκη Ιστολογίου