Ceep calm & enjoy the Blog

Using... & NOT loosing your mind!

Using... & NOT loosing your mind!
Αφήνουμε τη βόλεψη και τον αυτοεγκλεισμό στο μικρό μας περίγυρο, εγκαταλείπουμε την όποια μοιρολατρική παραίτηση από την προοπτική, προσθέτοντας τα ρήματα ελπίζω και επιδιώκω και διαγράφοντας την όποια αδράνεια. Μαζί, κλείνουμε και την ΤV και βάζουμε συναίσθημα, ευθύνη και μπόλικη σκέψη!

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...

(2/1/2016) Τα καλύτερα πρωτοσέλιδα της χρονιάς που έφυγε...
Η κατάταξη των καλύτερων πρωτοσέλιδων «χτυπημάτων» ανά μήνα, κριτήριο έχει να αναδείξει τα πιο ευρηματικά και ευφυέστερα πρωτοσέλιδα οχτάστηλα «χτυπήματα» από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην καταγραφή αυτή εφημερίδες που τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματά» τους δεν είναι ευρηματικά ή «πιασάρικα» αλλά και οι αθλητικές. Ο οικονομικός Τύπος και κάποιες εφημερίδες με στερεότυπο πολιτικό λόγο ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2015

[01] «Οι πένες νικούν τις σφαίρες» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/1

[02] «Παράδοση μετά… (Φ)όρων» Η ΑΠΟΨΗ 11/7

[03] «Δούρειος Τύπος» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 7/12

[04] «Η Εφορία αντεπιτίθεται» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 12/10

[05] «Μεταξύ capital και ΣΥΡΙΖΑ control» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 14/6

[06] «Είμαστε δύο, είμαστε τρείς… είμαστε εκατόν πενήντα τρείς» ΤΑ ΝΕΑ 20/11

[07] «Το λιμάνι θα σαλπάρει» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 13/10

[08] «Δραπετσώνα μπίτς» ΤΑ ΝΕΑ 3/11

[09] «Σύρριζα στη ρήξη» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/7

[10] «Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα» ΠΡΙΝ 25/12

[11] «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18/12

[12] «Ορατότης μηδέν» ΤΑ ΝΕΑ 19/3

[13] «…Οι ουρανοί είναι δικοί μας» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 15/12

[14] «Σπίτι μου σπιτάκι μου» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17/11

[15] «(Υδρογον)άθρακες ο θησαυρός» ΤΑ ΝΕΑ 9/4

[16] «Δύο πόρτες έχει η Ζωή» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8/8

[17] «Εφιάλτης στο δρόμο για τη σύνταξη» REAL NEWS 2/8

[18] «Ψάχνουν για καλούς… Σαμαράδες» Η ΑΥΓΗ 5/6

[19] «Πρώτη φορά αριστερά της αγοράς» ΤΑ ΝΕΑ 6/10

[20] «ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23/7

Τα περισσότερο ευρηματικά πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για τη χρονιά ανήκουν στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», ενώ τα αρτιότερα εικαστικά πρωτοσέλιδα στην ημερήσια εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

gamaxixi 2/2/2016

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...

Ψεκασμένοι, όλη της χώρας, ενωθείτε...
Στον πηγαιμό για Λάρσα, 15:40_24/12/2015, τρία λευκά αεριωθούμενα... όργωναν το γαλανό ουρανό του κάμπου... Ανήκει στα προαπαιτούμενα κι αυτό;

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

NO COMMENTS…

Captain,

Οh! My captain



«Συναίνεση για την Cosco. Συναντήσεις του κ. Γουέι Ζιαφού με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Με θερμά λόγια, τόσο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που έθεσε τα θεμέλια της συνεργασίας, ολοκληρώνεται η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Cosco κάπτεν Γουέι Ζιαφού στην Ελλάδα»... αντιγράφω από δημοσίευμά της εφημερίδας «Η Καθημερινή» του Σαββάτου 22/5, όπως και όλες οι εφημερίδες της ίδιας ημέρας που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Σε αντίθετη όμως πλεύση βρήκαμε τον έναν εκ των δύο συνομιλητών του κάπτεν COSCOο πριν 2 χρόνια. Και επειδή η αμνησία εξ όσων γνωρίζουμε δεν συνδέει το παρελθόν με το παρόν, οι επόμενες παράγραφοι ίσως μας δώσουν αυτό το χάρισμα!


Το πλάνο ανοίγει και ο φακός ζουμάρει στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εν μέσω συνδικαλιστών και οχλοβοής χαιρετίζει προφανώς την τότε κινητοποίηση αναπτύσσοντας τις θέσεις του...

«... Η Ν.Δ. ακολουθεί μια πολιτική που δεν είναι καν αναπτυξιακή. Εμείς είμαστε υπέρ του να υπάρξει στενή συνεργασία του δημοσίου, σ’ αυτή τη περίπτωση του ΟΛΠ, που έχει όλες τις δυνατότητες σε στρατηγική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να μπορεί να συμβάλλει αυτή η συνεργασία στην ανάπτυξη, να μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω άντληση των κεφαλαίων.

Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι αυτή η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια τρίτα χέρια το λιμάνι του Πειραιά.

Θεωρούμε αντιθέτως ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά। Θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας, δίνοντάς το ουσιαστικά σ’ ένα ιδιωτικό μονοπώλιο. Είναι απαράδεκτη, είναι ανεύθυνη η κερδοσκοπική πολιτική της Ν.Δ. Μια πολιτική που βοηθά κάποιους λίγους κερδοσκόπους και όχι το ευρύτερο συμφέρον του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα, για να συμπαρασταθούμε στους λαούς του αγώνα του Πειραιά, κοντά στο λαό της Θεσσαλονίκης, απέναντι στην κυβέρνηση και στην πολιτική εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Είμαστε εδώ σ’ αυτή τη συμπαράσταση για να διατρανώσουμε μαζί, να ενώσουμε μαζί με τη δική μας φωνή, τη φωνή του λαού του Πειραιά. Ευχαριστώ»


Από ανάρτηση στο You Tube με τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου

για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην COSCO» (Απρίλιος 2008).

Συνολικές προβολές: 5546

14/10/09 Πρώτη ενσωμάτωση στο www.troktiko.blogspot.com


Αυτά τότε... στην αντιπολίτευση!

Γιατί τώρα, στην κυβέρνηση... No comments!

Τις παραπάνω θέσεις, προφανώς και δεν θα ανέπτυξε ο κύριος πρωθυπουργός στις καθ’ ιδίαν επίσημες συνομιλίες του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της COSCO κάπτεν Γουέϊ Ζιαφού στις 21 Μαΐου στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τις οποίες ο Κινέζος υπεύθυνος υποσχέθηκε νέες θέσεις εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει λαμπρό μέλλον για τους εργαζομένους στο λιμάνι του Πειραιά και επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον για το Θριάσιο.

Πόσο συμφέρουσα είναι μια τέτοια επενδυτική κίνηση δεν θα το επεξηγήσουμε από εδώ, γιατί αφ’ ενός δεν είμαστε ειδικοί και αφ’ ετέρου είμαστε αυτοί που πληρώνουμε, χωρίς να φταίμε!

«Δώστε μας χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός δυο μέρες αργότερα. Και όπως έχουμε αναφέρει από εδώ «...ο χρόνος και τα χρέη τρέχουν!» Εμείς σας δίνουμε το χρόνο που ζητάτε, εμάς πόσο χρόνο μας δίνετε ακόμα; No comments!


fοto: www.videoli.html


gamaxixi 23/5/2010
read more "NO COMMENTS…"

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

HIS MASTER’S VOICE…






Εξ απαλών ονύχων,
by far...
και ακόμα παραπέρα!


Ποδηγετώντας την συνείδηση και την προσωπική κρίση των βουλευτών στα κόμματα εξουσίας, εξ απαλών ονύχων (δηλ. παιδιόθεν)... από την ίδρυσή τους!
Εκεί, που κομματικοί μηχανισμοί εγγυώνται την ενότητα και ουδείς εντός του κόμματος οφείλει να διαφοροποιείται.Ποτέ κόντρα...μονάχα οι σολομοί!
Εκεί, που η αντίθετη γνώμη αποκαλείται διάσπαση και η απειθαρχία έντονη αμφισβήτηση του ηγέτη και της πορείας του κόμματος, του κινήματος, της παράταξης।Όλα στο βωμό της κομματικής γραμμής και για να μην διαταραχθεί η συνοχή και η σύμπνοια. Η εξωστρέφεια που πληγώνει και πληρώνει!
Απειθαρχία; Άμεση καρατόμηση προς γνώση και συμμόρφωση. His master’s voice.
Εξ απαλών ονύχων (δηλ. παιδιόθεν) και από την νηπιακή τους ηλικία τα κόμματα εξουσίας και όχι μόνο, θέτουν την ανάγκη κομματικής πειθαρχίας πάνω από την συνείδηση, την συντεταγμένη συμπόρευση πάνω από την ελευθερία κίνησης και την κομματική γραμμή πάνω από αυτή της προσωπικής κρίσης. Ποτέ ενάντια στις κομματικές επιλογές και επιταγές. Στις ίδιες γραμμές βαγόνια δεμένα!
«Νόμος – Τάξη - Πειθαρχία» που έλεγαν και στο στρατό... Στρατιωτάκια, ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα... Προσοχή... Παρουσιάστε... Αρμ...
Η χρονιά της συναίνεσης που βιώνουμε, άφησε ορατά τα σημάδια της και στις διαγραφές... με τις αμεσότατες ενέργειες αντίδρασης! Σημειώσατε Χ στους προπονητές για την τακτική τους, αλλά με τη λήξη το σκορ έγραψε 3-1.
Μέχρι το 151 βλέπουμε... Έχουμε χρόνο και θέματα! Στο ίδιο έργο θεατές;
Πάντως, η κομματική γραμμή όχι μόνο διαχωρίζει, αλλά και χωρίζει αδέλφια μέσα στο ίδιο κόμμα. «Άγνωσται αι βουλαί!»
«Η Ντόρα έξω από το κόμμα. Τι θα γίνει τώρα;»
«Σιγά τα πράγματα... Εδώ, φεύγει κοτζάμ Μάνος από την Εδέμ... Ποια Ντόρα; Πάνε τ’ απογευματινά μας...» κουνιάδα speaking!
«Ανάγκα και θεοί πείθονται»...
Και όμως, κάποιοι πείθονται! Ένα τυχαίο copy paste από την «Ελευθεροτυπία» της Πέμπτης 6/5 και από τη στήλη «Πολιτική» στη σελίδα 5, αρκεί:
... Τόνια Αντωνίου στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα μέτρα λιτότητας: «Μας λέγατε ότι το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη δεν ζητούσαν άλλα μέτρα. Ή σας δούλευαν ή μας δουλεύατε εσείς»
«Ναι, σ’ όλα»... όλα κι όλα!!!
Τώρα, που ψηφίστηκε κατ’ αρχήν ο νόμος θα δούμε αν η προσφυγή στο ΔΝΤ και τους λοιπούς μηχανισμούς στήριξης ήταν η ορθή επιλογή ή όχι και εάν οι όροι δανεισμού ήταν οι πιο συμφέροντες (για εμάς και όχι για κάποιες αγορές). Κυβέρνηση, Ντόρα και ΣΕΒ ήταν μερικοί από τους υπέρμαχους, αφού «κάθε άλλη επιλογή θα αποδεικνύονταν καταστροφική για τον τόπο». Μακάρι, αλλά... ίδωμεν!
Ποιες, όμως, οι άλλες λύσεις – προτάσεις, που κατά δημοσιογραφικές πηγές – αν είναι αληθείς - βρίσκονται σε κάποια συρτάρια και πως αξιολογήθηκαν;
Πάντως, αν δεν μας απατάει η μνήμη, άλλα έλεγαν τότε, προεκλογικά... Τότε, πριν παραλάβουν τέτοιο χρέος και τόσο έλλειμμα... άσχετα αν το γνώριζαν! Η φράση «λεφτά υπάρχουν» ακόμα αντηχεί στα αυτιά μας! Όντως και υπάρχουν... και τα έχουμε εμείς, οι μισθοσυντήρητοι, οι μικροκαταθέτες, οι συνεπείς φορολογούμενοι, οι συνταξιούχοι... όλοι εμείς που πληρώνουμε!
Και σίγουρα, για όλα πάντα φταίει ο προηγούμενος. Πάντα φταίει το σύστημα και η κακή διαχείριση. Φταίει η απέραντη και απροσπέλαστη γραφειοκρατία που κληρονομήσαμε και αποδεχτήκαμε, η με ατιμωρησία διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας και η φοροδιαφυγή. Φταίνε οι δέκα χιλιάδες καταγεγραμμένες offshore εταιρείες και τα παπαγαλάκια που κατεύθυναν ελληνικά κεφάλαια σε άλλες παράκτιες πολιτείες.
Φταίνε... φταίνε...
Αλλά εγώ θα πληρώνω...
εξ απαλών ονύχων... δηλ. παιδιόθεν;


ΠΗΓΗ: www.bitquill.net/blog/




gamaxixi 10/5/2010
read more "HIS MASTER’S VOICE…"

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΜΑΥΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, 5 ΤΟΥ ΜΑΗ









Σε μαύρο φόντο


Σαν στήλη άλατος μείναμε βουβοί

με τον άδικο χαμό

των συνανθρώπων μας

και εξ οργής και αγανάκτησης πενθούμε.

Μ’ ένα άσβεστο κερί!

Πώς να γεμίσεις αράδες με κενά μηνύματα,

να μπλέξεις προτάσεις μεταξύ τους

και να αραδιάσεις κρίσεις για τα τεκταινόμενα;

Και τα μελλούμενα, ποιά;

Ημέρα πένθους, ημέρα μνήμης,

ημέρα οργής και αγανάκτησης.

Ημέρα που οι γνωστοί άγνωστοι

πήραν κουκούλα, μάσκα και σακίδιο

και βγήκαν να δηλώσουν, τι;

Να δια-σπάσουν και να δια-δηλώσουν...

Κι εμείς που ήμασταν;

Που ήμαστε και που πάμε;

Τι με καθοδηγεί και τι με περιφρουρεί;

Ξέρω... η ψυχολογία του όχλου...

και η ψυχολογία του εργαζόμενου;

Απέχθεια και οργή!

Οργή για τον άδικο χαμό,

οργή και για την κουκούλα

που κρύβει την τσίπα,

κρύβει και την έμπνευση,

και τις περιφερόμενες Ερινύες

και που φανερώνει ένα αντί,

αντί να προστατεύει,

φορεμένη πάντοτε μαζί

μ’ ένα αναπάντητο γιατί!

Θρηνούμε και Δεν Ξεχνούμε!

Γιατί το μέλλον το θέλουμε

όχι στο μαύρο και στο γκρίζο,

μήτε στο δανεικό και αβέβαιο φόντο!

Δεν πρέπει να Ξεχνούμε...


gamaxixi 08/05/2010



read more "ΜΑΥΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, 5 ΤΟΥ ΜΑΗ"

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

DISTANCE GOVERNING…


Το διοικείν
εστί προβλέπειν…


Αφήστε την επικοινωνία
και πιάστε... την κοινωνία!


Το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, ιδιαίτερα στον επικοινωνιακό τομέα ήταν κατ’ αρχήν αξιομνημόνευτο αλλά και αξιοζήλευτο. Μια οργάνωση και ένα δείγμα γραφής ίδια σε όλους τους υποψηφίους και στα προεκλογικά έντυπά τους. Τα ίδια όλα σε μέγεθος, στήσιμο και χρωματική ανάλυση. Οδηγίες μέσω διαδικτύου για δίπτυχα, κάρτες, επιστολόχαρτα μέχρι και για τα πάνελ των ομιλιών. ‘Ενας επικοινωνιακός Αρμαγεδδών έπληξε προεκλογικά τα τυπογραφεία, τους γραφίστες και τα δημιουργικά γραφεία εις βάρος της μοναδικότητας και της μεγάλης δαπάνης. Κάτι το νέο, ένα δείγμα γραφής για το εγγύς μέλλον και για τις όποιες αποφάσεις μας!
Τάξη, οργάνωση, συγχρονισμός. Ίδια γλώσσα, μια γραμμή, κοινή πεποίθηση!
Η δύναμη της επικοινωνίας... σε επαφή με τον ξεχασμένο αλλά και γελασμένο πολίτη! Μετά μπήκε το «πρώτα ο πολίτης» σαν κορωνίδα, υπογράφηκαν με ένα απλό μπικ τα συμβόλαια συμβίωσης και αρκούσε μονάχα ένα «πάμε» μαζί με ένα αναπάντητο δίλημμα για να ξεκινήσουμε!
Αυτά τότε...
Εφτά μήνες μετά και με νωπή ακόμα την εντολή αλλά και πλατιά τη συναίνεση, η επικοινωνία παίζει ακόμα το πρώτο και σημαντικότερο ρόλο στη διακυβέρνηση και ιδιαίτερα μέσα από τα ΜΜΕ. Γομολάστιχα δεν υπάρχει πια και το delete δεν λειτουργεί, το ίδιο ο συντονισμός και η κοινή γραμμή...
Προεκλογικά ΔΕΝ, γίνονται μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ΠΡΕΠΕΙ και τα προεκλογικά ΘΑ μεταφράζονται πλέον σε ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ! Αυτά τώρα...
Τώρα, που βγήκε και η κίτρινη κάρτα από τον Αντιπρόεδρο – και αυτή ηλεκτρονικά - για μη αναμενόμενο παραχθέν έργο σε κάποιος υπουργούς, ο Πρόεδρος που έχει την κόκκινη και πότε θα την χρησιμοποιήσει;
Επικοινωνιακά, μήπως η ομάδα θέλει ενίσχυση και αλλαγές για να επιταχύνει;
Επικοινωνιακά, μήπως θα έπρεπε μ’ ένα αντίστοιχο mea culpa να ξαναμαζέψουμε τα διασπαρμένα κομμάτια του Ναυτιλίας και να γίνει ένα και ενιαίο, όπως και αυτό του παραπεταμένου Τουρισμού;
Πραγματικά και όχι επικοινωνιακά, μήπως να μπει άλλος ρυθμός, παραγωγικός, στο δημόσιο μαζί με την άρση της μονιμότητας και να περικοπούν εντέλει οι ανεξέλεγκτες δαπάνες;
Πραγματικά και όχι επικοινωνιακά, μήπως να μπουν επιτέλους οι αναγκαίες και επιβεβλημένες τομές και ρήξεις; Δεν φτάνει τόση καθυστέρηση;
Ο χρόνος και τα χρέη τρέχουν και η συναίνεση όλο και θα απομακρύνεται! Η μεγάλη εκλογική νίκη κοντεύει να ξεχαστεί από τα ανεπίλυτα προβλήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας. Την έλλειψη συντονισμού δεν την αντικαθιστά το opengov και ούτε την ατολμία η ηλεκτρονική διαβούλευση...
Αυτά τώρα...
Τώρα, που δεν είναι για διαπιστώσεις μα για έργα, τομές, ρήξεις και προπάντων με ταχύτητα ενεργειών. Με σαφή έλλειψη συντονισμού και με άναρχες δυάδες, που τους διακρίνει αντιπαλότητα ή έστω σαφής απόσταση θέσεων σε κάποια παραγωγικά υπουργεία, οι ορθοπεταλιές δεν φθάνουν να καλύψουν το χαμένο χρόνο. Οι εφαρμόσιμες πρακτικές των σεμιναρίων διαχείρισης κρίσεων δεν μεταλαμπαδεύουν γνώση και τόλμη, όπως και το distance learning σε ανεπίδεκτους μάθησης.

Η αναποτελεσματικότητα και η ατολμία αφήνουν τα ίχνη τους και δεν διορθώνονται μόνο με νομοθετικό έργο και παλιομοδίτικες εξεταστικές, ούτε θα καλύπτονται εσαεί από τα φίλια κανάλια και τα προσκείμενα ΜΜΕ।
Οι χειροκροτητές δεν κρατάνε άλλο τα χέρια συνέχεια ψηλά। Τα βάζουν πλέον στις άδειες τσέπες τους.
Αλλάξαμε για να μην βουλιάξουμε κι όμως βουλιάζουμε αλλαγμένοι। Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουμε πόλεμο με τους κερδοσκόπους, τις αδηφάγες αγορές και τα εξωθεσμικά κέντρα। Η κοινωνική αδικία γιγαντώνεται και μαζί της και η αντίδραση। Το πιστόλι πάνω στο τραπέζι αποδείχτηκε νεροπίστολο... που δεν τρόμαξε κανένα και τα spreads τραβήξανε την ανηφόρα και πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ! Οι πιέσεις είναι πια ασφυκτικές!
Το Πρόγραμμα Σταθερότητας παραμένει κολοβό χωρίς ανάπτυξη και αναποτελεσματικό. Εκτός και αν η σταθερότητα απευθύνεται στους οικονομικούς κολοσσούς, στους έχοντες και κατέχοντες.
Ή μήπως γι’ αυτούς να προορίζεται ο περιβόητος μηχανισμός στήριξης;
Η συμπαθής και προνομιούχος κοινωνική τάξη των απλών φορολογουμένων συμβάλλει με όσες δυνάμεις της απέμειναν στην προσπάθεια να ορθοποδήσει η χώρα. Άλλη δύναμη δεν της απέμεινε, γι΄ αυτό και προτιμάει τον Σισέ από τον Τρισέ!
Και μιας και αναφερθήκαμε στην επικοινωνιακή πολιτική, άραγε, ποια η σημειολογία της ανακοίνωσης ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από το Δέλτα Νι Ταυ και την Ε.Ε. το απόγευμα της Παρασκευής २३ Απριλίου από το Νοτιο-ανατολικότερο σημείο της Ενωμένης Ευρώπης και την εσχατιά της; Αλήθεια, ποια;
Από το ακριτικό Καστελόριζο ξεκίνησε η Νέα Οδύσσεια;
Ο Οδυσσέας κατάφερε μετά 10 χρόνια να βρει την Ιθάκη του, εκεί και την Πηνελόπη με τους μνηστήρες... Μετά 10 χρόνια στο Δου Νου Του, θε να τους βρούμε όλους τους σύγχρονους μνηστήρες ; Ποιοι είναι όμως οι Κύκλωπες και η Κίρκη και ποια η χώρα των Λωτοφάγων και το νησί των Λαιστρυγόνων; Όσο για τη Σκύλα και τη Χάρυβδη δεν χρειάζονται περισσότερες επεξηγήσεις...

gamaxixi 27/4/2010
read more "DISTANCE GOVERNING…"

THE GAME IS OVER OR NOT ? CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?

THE GAME IS OVER OR NOT ?   CAPITAL CONTROL OR MIND CONTROL?
"Αδύνατον τ' αληθές λαθείν" (Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια, Μένανδρος).

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(4/4) Περί συνέχειας το ανάγνωσμα....

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...

(6/2) Συνεκτίμηση; Επανεκτίμηση; Επανεξέταση; Αναδίπλωση; Ανακολουθία; Αντίφαση; Κυβίστηση;...
..."Πιάσε ένα Μπαμπινιώτη, γρήγορα"

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...

(28/10) «Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι» Μια φωνή από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό...
... του πιλότου του F-16 κατά την επίδειξη αεροσκαφών της Π.Α. μετά την παρέλαση της επετείου του "ΟΧΙ" στη Θεσσαλονίκη... Ό, τι πιο σημαντικό να κρατάμε...έξω από τα κάγκελα που μας περιβάλλουν... foto:haf.gr/el/demoteam

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;

(26/9) Έρχεται η τρόικα που θα έφευγε... Τα μνημόνια;
Προ των πυλών η πρώτη από τις δύο αξιολογήσεις. Οπότε ως προς τι το Παρίσι;

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...

Επιστρέψαμε... στα προαπαιτούμενα...
Επιστρέψαμε και μας περίμεναν χαλί οι λογαριασμοί να πατήσουμε, μαζί οι απαιτήσεις και όλα τα προαπαιτούμενά τους... αλλά φορτώσαμε μπαταρίες. Όχι τσέπες! gamaxixi 24/8

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"

(26/6) Κοινό μέτωπο για τη ΔΕΗ και ..."Which side are you on boys?"
Σε ποιους αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εύκολα μπορεί να απαντηθεί. Δύσκολα, όμως, μπορεί να απαντηθεί από τους ερωτώμενους!!! gamaxixi / foto:eurokinissi

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ...

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!

(3/4) Βγήκαμε στις Αγορές... και δεν είναι Πρωταπριλιάτικο!
Αλλά πώς να βγεις στις Αγορές, με μυαλά που φορολογούν κοτέτσια, πηγάδια και ακίνητα αυτοκίνητα και όταν οι λαϊκές αναστενάζουν τ’ απομεσήμερα, στα μαζέματά τους και στα απομεινάρια τους; Ας βελτιώσουμε όλοι μαζί αυτήν την άσχημη εικόνα και κοινωνική απαξία μαζί με την ανεργία και ας πάμε μετά στις Αγορές. gamaxixi foto: www.dimokratianews.gr

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Σα θα βγούμε στις αγορές...

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

Καλό μήνα... και καλή μας ψυχική εκτόνωση!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!

(15/12) Επίσκεψη Νταβούτογλου... Τότε και τώρα!!!
Από την επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών (13/12), η agenda έγινε γνωστή, ο λόγος αλλαγής του πίνακα του Β.Χατζή με το θρυλικό "Αβέρωφ", όμως όχι! Γιατί; foto:onalert.gr

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...

Success story χωρίς κοινωνικό access δεν γίνεται... ούτε και με μαύρο, όσα αυγά και αν σπάσεις...
Μπορεί να μην γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά...αλλά το θέμα είναι πως να τη σερβίρεις! foto:gamaxixi 16/06

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!

Το μαρτύριο τη σταγόνας... η κάθε δόση!
Αγώνας για τις δόσεις, άπιαστοι στόχοι, πιέσεις και μετά μπόλικα ΕΥΓΕ... και όμως, αντέχουμε... όσο αντέχει η αξιοπρέπειά μας και η γιαγιά! Άσε που ξαφνικά αγάπησα την πεθερά και το μαξιλάρι της... foto:gamaxixi

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις μ' ένα κλικ...

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Αρχειοθήκη Ιστολογίου